Remedii naturiste

10 tratamente naturiste pentru urticarie

Publicat: 16 iun. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
10 tratamente naturiste pentru urticarie
7

Urticaria este o eruptie a pielii, asemanatoare intepaturilor de urzica, care, de cele mai multe ori este de natura alergica. Se manifesta prin pete rosii, reliefate, de diferite marimi si insotite de mancarimi sau prurit.

In majoritatea cazurilor aparitia urticariei este determinata de consumul unor anumite alimente (fructe de mare, carne, oua, vanat, mezeluri, conserve, capsuni, fragi, inghetata), medicamente (aspirina), intepaturi de insecte, urzici, injectare de seruri, utilizarea unor produse cosmetice etc.  Stresul, emotiile, epuizarea fizica pot provoca de asemenea eruptii cutanate. Urticaria poate persista de la cateva ore pana la zile, iar la anumite persoane poate avea caracter recidivant.
Iata cateva tratamente naturiste pentru urticarie:

1. Infuzie de trei-frati-patati: o lingurita de planta la o cana de apa.
2. Decoct de urzici: 50g la 1 litru de apa; se bea 3 cani pe zi.
3. Fierbeti 2 linguri de frunze de tei, musetel sau valeriana in 250 ml de apa, timp de 5 minute. Se bea la mesele principale.
4. Puneti un pumn de brusture, unul de limba mielului si unul de cimbru in 500 de ml apa clocotita. Lasati la temperature camerei, peste noapte, apoi strecurati. Se be ape parcursul unei zile.

Uz extern

5. Aplicati felii de ceapa pe zona afectata. Bandajati si lasati sa actioneze 15-30 de minute.
6. Puneti in apa de baie o cana de bicarbonat de sodiu si stati in cada 20 de minute. Acest tratament este recomandat mai ales celor care au eruptii pe tot corpul.
7. Aplicati comprese cu apa rece si putin otet.
8. Infuzie de fumarita: 60g planta la 1 litru apa.
9. Gel de aloe vera sau frunze de aloe vera aplicate pe zona afectata.
10. Fierbeti cateva linguri de fulgi de ovaz in putina apa, pana cand se formeaza pasta. Lasati sa se raceasca, apoi puneti intr-un tifon si aplicati sub forma de compresa. 

Adauga un comentariu