10 utilizari uimitoare pentru bicarbonatul de sodiu

10 utilizari uimitoare pentru bicarbonatul de sodiu

08 iun. 2021, 09:59
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este cu adevărat un element de bază pe care toată lumea ar trebui să îl aibă acasă.

1. Miroase urât coșul de gunoi din bucătărie?

Nici o problemă. Presărați bicarbonat de sodiu pe fundul coșului de gunoi și lăsați-l să absoarbă mirosurile rele.

2. Curățați canapeaua

Canapeaua nu mai miroase a curat? Se toarnă un pic de bicarbonat de sodiu între perne si se lasa 1 sau 2 zile. Apoi aspirați pentru a absorbi restul de pulbere.

3. Înlocuiește praful de copt

Știați că puteți folosi bicarbonat de sodiu la copt? Înlocuiește perfect praful de copt.

4. Curăță fructele și legumele

Din ce în ce mai des, fructele și legumele sunt tratate cu pesticide și alte substanțe chimice. Pentru a le curăța, umpleți chiuveta cu apă și spălați-vă fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu.

5. Scurgeri de apa reîmprospătate

De ani de zile am folosit un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet pentru a-mi curăța canalele de scurgere. În plus, acționează asupra echilibrului pH-ului fosei septice.

6. Desfundați canalele de scurgere

Același amestec poate fi, de asemenea, utilizat pentru a desfunda chiuveta și alte canale de scurgere. Trucul este extrem de eficient.

7. Curăță și lustruieste chiuveta și cada

Trucul este simplu: tot ce ai nevoie este bicarbonat de sodiu și apă (pentru a face o pastă). Acest lucru funcționează atât pentru chiuvetă, cât și pentru cadă.

8. Spălați mașina de spălat

Turnați un amestec de 180g bicarbonat de sodiu și 250ml de oțet alb în mașina de spălat. Rulați-l un ciclu și ați terminat!

9. Curăță aparatul de cafea

La fel ca spălarea mașinii de spălat, puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru aparatul de cafea. Adăugați 45 g bicarbonat de sodiu la un litru de apă. Umpleți vasul de sticlă al aparatului de cafea cu acest amestec. Pentru un efect optim, lăsați să acționeze o noapte întreagă.

10. Curăță tigaile arse

V-ați săturat să petreceți o zi întreagă spălându-vă tigaile și vasele arse? Cu bicarbonat de sodiu și puțină apă fierbinte, le puteți curăța cu ușurință. În plus, trucul funcționează la fel de bine pe oțelul inoxidabil, precum și pe fonta emailată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *