WoW!

15 ianuarie – Rugăciunea către Sf. Pavel Tebeul, purtătorul de Dumnezeu, curăță păcatele și limpezește mințile

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
15 ianuarie - Rugăciunea către Sf. Pavel Tebeul purtătorul de Dumnezeu curăță păcatele și limpezește mințile

Biserica Ortodoxă cinstește azi, 15 ianuarie, pe Sf. Cuvios Pavel Tebeul purtătorul de Dumnezeu. Este zi de post și de rugăciune totodată. Rugăciunea către Cuviosul Pavel Tebeul se citește cu voce tare și din inimă. Curăță păcate și limpezește mințile!

”Locuitorul pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Pavel. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Adunându-ne, credincioşilor, să cinstim cu cântări, după datorie, pe Sfântul Pavel, purtătorul de Dumnezeu, ca pe o podoabă a sihaştrilor.Rugându-ne, strigăm Ţie, Doamne: mântuieşte-ne pe noi, că Tu eşti Dumnezeul nostru şi în afară de Tine, pe altul nu ştim. Săvârşind trecerea cea secetoasă a vieţii, purtătorule de Dumnezeu, ai cufundat pe vrăjmaşii cei netrupeşti cu căinţa lacrimilor tale, Cuvioase Pavel, Părintele nostru; şi primind har de minuni, roagă-te neîncetat pentru noi. Amin.”

Adauga un comentariu