Cancan ultimă oră

17 ani de când Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume. Cum arată astăzi Eliza, fiica ei

Publicat: 16 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
17 ani de când Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume. Cum arată astăzi Eliza fiica ei
Adriana Iliescu a născut pe data de 16 ianuarie 2005, la vârsta de 66 de ani, o fetiță pe nume Eliza Maria, prin fertilizare in vitro

În urmă cu 17 ani, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume!

Adriana Iliescu este un fost profesor universitar de literatură română și autoare de povești pentru copii.

Aceasta este cunoscută pentru faptul că a dat naștere unei copil la vârsta de 66 de ani, dar și pentru recordul mondial obținut în urma acestui eveniment. Iată cum arată fiica sa, Eliza, în prezent!

Pe 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână mamă din lume, după ce a născut la vârstă de 66 de ani

Adriana Iliescu a intrat în atenția presei din România în urmă cu 17 ani, când devenea cea mai bătrână mamă din lume. Astfel că, aceasta a născut pe data de 16 ianuarie 2005, la vârsta de 66 de ani, o fetiță pe nume Eliza Maria, prin fertilizare in vitro.

Fiica fostului profesor universitar nu este însă copilul său biologic, aceasta fiind mai degrabă o mamă purtătoare, întrucât celula feminină și lichidul seminal au provenit de la donatori anonimi. În cadrul unei conferințe de presă, medicul care s-a ocupat de Adriana Iliescu, a declarat că inițial toți cei trei embrioni implantați începuseră să se dezvolte, însă, doi dintre ei nu au rezistat până la un moment propice salvării lor:

„S-au implantat trei embrioni și au prins toți trei la început.

Numai că în scurt timp, unul dintre embrioni s-a oprit din evoluție. Același lucru s-a întâmplat în săptămâna a 33-a cu al doilea făt, o fetiță. Medicii i-au făcut Adrianei Iliescu imediat cezariana pentru a salva cel de-al treilea bebeluș. Eliza a avut la naștere doar 1,45 kg și a rămas în spital circa două luni.”, a anunțat doctorul Marinescu la acea vreme.

Cum arată astăzi Eliza, fiica Adrianei Iliescu

Fiica Adrianei Iliescu, Eliza, împlinește pe data de 16 ianuarie 2022 vârsta de 17 ani. Tânăra este eleva Liceului „Dimitrie Paciurea”, profil Uman, la clasa de Filologie. Aceasta a fost dată la școală la vârsta de cinci ani și jumătate, de aceea este mai mică decât colegii săi. Adolescenta a învățat încă de la o vârstă fragedă să se descurce singură și să gătească. De asemenea, aceasta este pasionată de citit și adoră să cânte la pian. Potrivit fanatik.ro, Eliza ar fi mărturisit la un moment dat că i-ar plăcea să îmbrățișeze meseria de cadru didactic. În urmă cu doi ani, Adriana Iliescu se mândrea cu performanțele micuței sale, spunând că Eliza este un elev silitor și bursier:

„Suntem foarte bine amândouă, sănătoase, cu ajutorul lui Dumnezeu. Eliza este cuminte, este bursieră, a terminat anul trecut cu 9,45.”

Adriana Iliescu a deținut recordul mondial doar 2 ani

Adriana Iliescu a devenit cea mai bătrână mama din lume în anul 2005, deținând și un record mondial la acest capitol. Însă, deși recordul mondial a fost doar pentru doi ani, fostul profesor universitar de literatură română continuă să fie și în prezent cea mai bătrână mamă din România. Aceasta a declarat în anul 2010 pentru Daily Mail că din punct de vedere medical este posibil să mai poată da naștere unui copil, însă nu se grăbește:

„Am înţeles că o femeie de 70 de ani, din Marea Britanie, încearcă să devină mamă. Aşa că este posibil. Sunt sănătoasă tun şi cred că este posibil ca în viitor să mai am un copil. Dar, momentan, nu mă grăbesc.”, au fost cuvintele sale de la acea vreme.

Se pare însă, că fostul profesor universitar a renunțat la acest gând, ocupându-se 12 ani mai târziu exclusiv de Eliza.

Adauga un comentariu