Actualitate

2000 de lei amendă pentru un pahar cu vin aruncat în Ambulanța care intervenea la o urgență în Bușteni

Publicat: 19 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
2000 de lei amendă pentru un pahar cu vin aruncat în Ambulanța care intervenea la o urgență în Bușteni
Colaj cu șirul evenimentelor petrecute pe pârtia din Bușteni. Salvamontistul intervine atunci când un bărbat aruncă cu vin în Ambulanță

A venit nota de plată pentru individul care a aruncat cu un pahar cu vin fier în Ambulanța care intervenea la o urgentă pe pârtia de schi din Bușteni. Incidentul s-a soldat cu mai multe șicante intre un salvamont şi un cetăţean care eraa revoltat că ambulanţa are semnalele acustice pornite.

Cu toate că ambulanţa intervenea la o urgentă medicală iar semnalul sonor era justificat, cetăţeanul nu s-a lăsat înduplecat şi a reacţionat nervos la gestul medicilor de pe Ambulantă. Acesta susţine că sonorul i-a speriat pe copii.

Individul care a aruncat cu vin în Ambulantă a fost amendat de autorităţile române

Individul care a aruncat cu un pahar cu vin fiert în Ambulantă a fost sancţionat imediat de oamenii legii. Totuşi, nu a fost singurul sancţionat. Vorbim despre faptul că şi soţia acestuia a fost sancţionata de autorităţi pentru că a apelat în mod nejustificat numărul unic de urgentă 112, conform adevărul.ro

În întreaga situaia a apărut şi un salvamont care i-a explicat bărbatului că gestul lui este unul care nu îi face cinste şi că echipajul SAJ este îndreptăţit să folosească semnalul acustic în asemenea cazuri. Pentru că bărbatul devenea din ce în ce mai nervos, salvamontul a chemat în ajutor un echipaj de jandarmi montani.

În timp ce jandarmii montani îl amendau pe bărbat, femeia acestuia a sunat la numărul unic de urgentă cerând ajutorul autorităţilor. Bărbatul a fost amendat de oamenii legii cu 200 de lei pentru incidentul prezentat mai sus.

Totuşi, totul nu s-a terminat aici. Soţia turistului care a sunat la 112 şi a cerut ajutorul oamenilor legii pentru simplul motiv că se simte intimidată de prezența jandarmilor nu a scăpat uşor. Poliţiştii au sancţionat femeia cu suma de 2000 de lei pentru că a apelat nejustificat la numărul unic de urgentă.

În cele din urmă, turistul și-a recunoscut greşeala şi le-a explicat celor prezenţi că a exagerat.

De unde a pornit tot scandalul de la pârtia de schi din Bușteni

Totul a pornit sâmbătă, 16 ianuarie 2020 în jurul orei 16.20 atunci când Serviciul de Ambulanță Prahova a fost solicitat să intervină pe pârtia de schi din localitate unde o femeie în vârstă de 40 de ani a suferit un traumatism craniocerebral.

La plecarea de la baza pârtiei de schi, fiind vorba de o urgentă medicală, ambulantierii au pornit semnalul acustic moment în care un individ nervos de faptul că sirenele i-ar putea speria copilul a aruncat cu un pahar cu vin fiert în ambulantă.

Un salvamontist a încercat să-i explice bărbatului care a aruncat cu paharul în ambulanţă că gestul său nu a fost justificat, atâta vreme cât echipajul de medici intervenise la o urgenţă, iar în maşină se afla o persoană rănită.

Ce spune Salvamont România despre incident

Într-un comunicat oficial, Salvamont România şi-a exprimat regretul pentru gestul nefiresc făcut de turist. Aceştia trag un semnal de alarmă şi explică faptul că în zona nu sunt forţe de ordine care să asigure paza pârtiilor de schi şi intervenţia rapidă în cazurile de genul:

”Regretabil, și gestul turiștilor, și lipsa totală a forțelor de ordine. Oricum, noi, că personal operativ de intervenție, continuăm să ne facem datoria, aceea de a fi alături de cei care, într-un moment nefericit, au nevoie de sprijinul Salvamont. Poate acesta este răspunsul firesc la faptul că avem un grad de răspuns de 100% la accidentele montane, că intervenim la peste 6000 de cazuri anual și că acordăm ajutor și salvăm mii de vieți. Salvamont România, întotdeauna prietenii Dumnevoastră de nădejde de pe cărările munților!”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

În altă ordine de idei, Salvamont România oferă şi câteva sfaturi despre sezonul rece şi accesul oamenilor la pârtiile de schi. Printre recomandări se regăsesc alegerea unui echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, precauţie maximă pe pârtiile de schi, respectarea indicatoarelor de semnalizare şi a balizelor de marcare instalate pe pârtie precum şi câteva sfaturi ce privesc acordarea primului ajutor incaz de accident.

În această perioadă, circa 500 de salvamontişti sunt la datorie zilnic în peste 90 de baze şi posturi Salvamont

Adauga un comentariu