Medicamente

Covid-19: 21 de medicamente capabile să-l trateze

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 21 de medicamente capabile să-l trateze
Doză de Remdesivir

21 de medicamente trateaza Covid-19. Publicat în revista Nature, un studiu științific internațional a identificat 21 de medicamente existente pentru a lupta împotriva infecției cu Sars-CoV-2. Unele ar funcționa foarte bine în combinație cu Remdesivir, tratamentul actual pentru Covid-19.

În prezent, principalul tratament utilizat pentru Covid-19 este Remdesivir, un medicament antiviral conceput inițial pentru a trata boala cu virusul Ebola și infecțiile cu virusul Marburg. Deși funcționează destul de bine, acest tratament ar fi încă imperfect.

21 de medicamente trateaza Covid-19

„Remdesivir a reușit să reducă timpul de recuperare pentru pacienții din spital, dar medicamentul nu funcționează pentru toți cei care îl primesc. Acest lucru nu este suficient, a spus Sumit Chanda, director al programului de imunitate și patogeneză de la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute (San Diego, California). Autor principal al unui nou studiu publicat în revista Nature citând 21 de medicamente existente care ar putea ajuta la tratarea infecției cu coronavirus, cercetătorul indică faptul că „rămâne o urgentă găsirea de medicamente accesibile, eficiente și ușor disponibile care să poată suplimenta utilizarea remdesivir, precum și medicamente care ar putea fi administrate ca profilactice (pentru a preveni infecția) sau la primul semn de infecție în ambulatoriu”.

Un studiu pentru creșterea arsenalului terapeutic împotriva Covid-19

Oamenii de știință au analizat ReFRAME, una dintre cele mai mari baze de date din lume de medicamente cunoscute pentru a bloca replicarea Sars-CoV-2 și au identificat 100 de molecule de medicament cu activitate antivirala confirmată de laborator. Dintre acestea, 21 s-au dovedit a fi eficiente la concentrații sigure pentru pacienți. Și patru dintre aceste medicamente s-au dovedit că funcționează sinergic cu Remdesivir.

Apoi, echipa a efectuat teste și studii de validare, inclusiv utilizarea medicamentelor selectate din biopsiile pulmonare de la pacienții infectați cu virusul.

Din cele 21 de medicamente selectate și eficiente împotriva Sars-CoV-2, oamenii de știință au descoperit că:

13 au participat deja la studiile clinice pentru alte indicații și sunt eficiente la niveluri sigure pentru pacienții cu Covid-19;
2 sunt deja aprobate de către Administrația Federală a Medicamentelor, Agenția pentru Sănătate pentru Sănătate;
4 au acționat sinergic cu remdesivir, și anume clofazimina, derivatul clorochininei hanfangchin A (tetrandrină), apilimod și ONO 5334.

„Acest studiu largeste considerabil optiunile posibile de tratament pentru pacientii cu Covid-19, mai ales ca multe molecule au deja date clinice de siguranta la om”, a spus profesorul Sumit Chanda. „Acest raport oferă comunității științifice un arsenal mai larg de potențial de arme care ar putea ajuta la înfrângerea pandemiei globale aflate în desfășurare”, a adăugat el.

Echipa este acum în proces de testare a 21 de medicamente pe modele de animale mici și organoide pulmonare care imită plămânul uman.

Adauga un comentariu