Magazin

3 lucruri pe care nu le știai despre cum să faci cumpărături profitabile online

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
3 lucruri pe care nu le știai despre cum să faci cumpărături profitabile online

Achiziția de produse online poate fi o activitate foarte profitabilă pentru că nu există mari diferențe în comparație cu vânzările din magazinele terestre. Se discută despre produse la fel de variate, de oferte promoționale și speciale, precum și de carduri de fidelitate pentru consumatorii loiali. Dar aceste lucruri le știe orice cumpărător.

Ceea ce nu știu consumatorii este că în mediul online au șanse mult mai mari de a face achiziții care le permit să economisească pe termen îndelungat. Citește în continuare și află care sunt aceste lucruri legate de shopping-ul online despre care (poate) că nu ai aflat încă.

Este mai avantajos să cumperi online decât offline?

La nivel global, 75% dintre oameni își fac lunar cumpărăturile pe net (31% o dată pe lună, 24% o dată la două săptămâni și 20% în fiecare săptămână). În 2020, un procent de 49, 2% din populația lumii face shopping pe net, prin intermediul aplicațiilor mobile. În acest moment, cumpărătorii online (80%) i-au depășit pe cei din magazinele terestre (66%). Iată și care sunt 3 lucruri care te avantajează în mod cert atunci când faci cumpărături online și despre care este posibil să nu fi știut încă:

  • Site-urile cu coduri promo, cupoane de reduceri și oferte speciale sprijină bugetul de cumpărături – aceste platforme acoperă o gamă variată de categorii de produse, inclusiv electronice, așa cum este https://promocodius.com/ro/magazine/evomag-voucher și alte articole. Cumpărătorii pot primi reduceri directe la produse, cât și la alte acțiuni, cum ar fi înregistrarea pe site, abonarea la newsletter sau înscrierea într-un program de loialitate.
  • Ziua de cumpărături influențează nivelul economiei obținute la shopping online – lunea și marțea sunt cele mai aglomerate zile de shopping online, iar intervalul de timp cel mai intens este între orele 8-9 dimineața. Perioada weekend-ul este cea mai liniștită atunci când vine vorba despre cumpărăturile online, spre deosebire de cele offline, când este cea mai aglomerată perioadă. De asemenea, data de 21 a lunii este cea mai liniștită zi pentru cumpărătorii online, în timp ce ziua de 29 este cea mai intensă (cu 25% mai multe vânzări în comparație cu data de 21).
  • Poți să primești o parte din banii cheltuiți înapoi prin intermediul aplicațiilor de economisire – este o modalitate suplimentară prin care poți face economii. De exemplu, poți primi o reducere în magazinul online, așa cum este https://promocodius.com/ro/magazine/noriel-reduceri, efectuezi achiziția, iar dacă respectiva platformă este parteneră într-un program de cash back, atunci vei primi și un procent din valoarea achiziției înapoi.

Viitorul cumpărăturilor este online?

Având în vedere cât de mult avantaje le sunt oferite cumpărătorilor (transport gratuit, timp economisit, plasarea comenzii la orice oră, multiple magazine din care se pot efectua cumpărăturile și programe avantajoase de reduceri și cash back), consumatorii se vor orienta către această formă de cumpărare a produselor necesare.

Mai ales că aceștia pot plasa comenzile prin intermediul aplicațiilor mobile și sunt informați în timp real despre cele mai noi promoții. Desigur, nu trebuie uitat nici de confortul din timpul perioadei de shopping, care este maxim atunci când achizițiile se realizează online.

 

Adauga un comentariu