Local

Treizeci de zile de protest. Angajaţii ONRI cer demisia managerului Beatrice Rancea – VIDEO

Publicat: 04 dec. 2020
Proteste în Piața Unirii. Angajații ONRI scandează demisia managerului

O nouă zi, un nou protest. Angajații Operei Naționale Române din Iași se află în a treizecea zi de manifestări. Mai mulți artiști ai instituției de cultură s-au adunat în Piața Unirii vineri, 4 decembrie 2020, pentru a cere din nou demisia managerului ONRI, Beatrice Rancea.

Liderul sindicatului artiștilor Operei Naționale Române Iași (ONRI), Marius Aftaragaci, expune din nou abuzurile comise de managerul instituției.

„4 decembrie 2020. A 30-a zi de protest. Protestăm pentru că abuzurile doamnei Rancea, managerul ONRI s-au multiplicat în ultimul timp începând de la reorganizarea postului de contabil şef care a survenit doamnei Alina Gogan nu a vrut să mai semneze nişte achiziţii ilegale. Postul Ralucăi Zaharia din juriul corului a fost desfiinţat pe scuză că nu există în organigramă.

Managerul Rancea a scăpat de oameni prin nişte tertipuri. În presa naţională nu s-a vorbit de lucrurile grave de aici, de natură administrativă şi politică. Nu s-a difuzat nimic. Nici când a fost vorba despre subiectul coronavirusului nu s-a discutat nicăieri, mai ales despre ce a făcut managerul Rancea.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a făcut tot ce i-a stat în putință

Vreau să reamintesc faptul că din punctul meu de vedere ministrul Bogdan Gheorghiu a făcut cele mai multe lucruri. A trimis Corpul de Control de două ori. Ministrul ar fi putut să o demită pe Rancea, dar este peste puterea lui probabil. Se pare că nu a fost lăsat să se întâmple ceea ce era normal.

L-am aşteptat până şi pe premierul Ludovic Orban şi i-am înmânat plicul prin care i-am expus problemele ONRI. Rancea a fost primită în PNL în momentul în care erau toate aceste probleme şi i se permit în continuare aceste chestiuni. Nu pot explica acest aspect.

Nu am fi ajuns aici dacă doamna ar fi învăţat din propriile greşeli, ar fi recunoscut şi şi-ar fi îndreptat greşelile. I-am dat o şansă, am mers pe ceea ce spunea dumneaei, însă s-au întâmplat aceleaşi lucruri în continuare, s-au multiplicat, accelerat şi din păcate protestăm de 30 de zile. Toţi oamenii pe care i-a avut alături au plecat. Asta spune foarte multe. După aceste alegeri dacă va mai rămâne în funcţie, nu ar fi corect”, a declarat Marius Aftaragaci, liderul angajaților ONRI.

Comentarii
  • Mai multi angajati, adica 12. Bine ca nu ati spus “artisti”….SI ca sa vezi mai Marius mai….. aia putini de partea lu Rancea e de fapt vreo 100 si ceva…. suna-l pe prietenul tau morcovici si vezi cate persoane au fost la minister sa reclame modul vostru de comportament huliganistic. Or fi si printre aia 1-2 care joaca dublu, dar esentialul e ca sunt mult mai multi decat voi.
    A, sa nu uit: esti analfabet. Habar nu ai sa vorbesti. Bine ar fi dupa alegeri sa se faca reorganizarea institutiei ! Ca sa vezi….

  • Pentru Huggie – ce spui tu ,fraiere, este o mare minciună. Exceptând tinerii angajați de Rancea – o ratata pentru bucureșteni, dar inestimabilă pentru ieșeni – și pe cei care fac parte din mafie – toți ceilalți sunt cu totul împotriva ei. Nu cred că îți poți imagina ce urat se vorbește pe seama ei. Iar eu știu, tocmai pentru că nu sunt angajatul instituției, dar va cunosc pe foarte mulți dintre voi. Și uite, te întreb direct, oare chiar nu exista vreun om de cultură ieșean care sa pună în valoare, așa cum se cuvine, ONRI? De ce trebuia adusa aceasta individa, data afară cu șutul in fund de la București și Constanța? Ce aveți mă moldovenilor de vă lăsați călcați în picioare de niste nulități? Ați transformat instituțiile de cultură ieșene in pepiniere de mediocritate. Toți v-au întrecut. Sa că fie rușine.

Adauga un comentariu