Local

Treizeci de zile de protest. Angajaţii ONRI cer demisia managerului Beatrice Rancea – VIDEO

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Treizeci de zile de protest. Angajaţii ONRI cer demisia managerului Beatrice Rancea - VIDEO
Proteste în Piața Unirii. Angajații ONRI scandează demisia managerului

O nouă zi, un nou protest. Angajații Operei Naționale Române din Iași se află în a treizecea zi de manifestări. Mai mulți artiști ai instituției de cultură s-au adunat în Piața Unirii vineri, 4 decembrie 2020, pentru a cere din nou demisia managerului ONRI, Beatrice Rancea.

Liderul sindicatului artiștilor Operei Naționale Române Iași (ONRI), Marius Aftaragaci, expune din nou abuzurile comise de managerul instituției.

„4 decembrie 2020. A 30-a zi de protest. Protestăm pentru că abuzurile doamnei Rancea, managerul ONRI s-au multiplicat în ultimul timp începând de la reorganizarea postului de contabil şef care a survenit doamnei Alina Gogan nu a vrut să mai semneze nişte achiziţii ilegale. Postul Ralucăi Zaharia din juriul corului a fost desfiinţat pe scuză că nu există în organigramă.

Managerul Rancea a scăpat de oameni prin nişte tertipuri. În presa naţională nu s-a vorbit de lucrurile grave de aici, de natură administrativă şi politică. Nu s-a difuzat nimic. Nici când a fost vorba despre subiectul coronavirusului nu s-a discutat nicăieri, mai ales despre ce a făcut managerul Rancea.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a făcut tot ce i-a stat în putință

Vreau să reamintesc faptul că din punctul meu de vedere ministrul Bogdan Gheorghiu a făcut cele mai multe lucruri. A trimis Corpul de Control de două ori. Ministrul ar fi putut să o demită pe Rancea, dar este peste puterea lui probabil. Se pare că nu a fost lăsat să se întâmple ceea ce era normal.

L-am aşteptat până şi pe premierul Ludovic Orban şi i-am înmânat plicul prin care i-am expus problemele ONRI. Rancea a fost primită în PNL în momentul în care erau toate aceste probleme şi i se permit în continuare aceste chestiuni. Nu pot explica acest aspect.

Nu am fi ajuns aici dacă doamna ar fi învăţat din propriile greşeli, ar fi recunoscut şi şi-ar fi îndreptat greşelile. I-am dat o şansă, am mers pe ceea ce spunea dumneaei, însă s-au întâmplat aceleaşi lucruri în continuare, s-au multiplicat, accelerat şi din păcate protestăm de 30 de zile. Toţi oamenii pe care i-a avut alături au plecat. Asta spune foarte multe. După aceste alegeri dacă va mai rămâne în funcţie, nu ar fi corect”, a declarat Marius Aftaragaci, liderul angajaților ONRI.

Adauga un comentariu