Casa si gradina

4 semne ca in casa ta este mucegai negru toxic si cum sa scapi de el

Publicat: 09 feb. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
4 semne ca in casa ta este mucegai negru toxic si cum sa scapi de el
6

Mucegaiul negru este un mucegai de interior care se dezvolta intr-un mediu umed.

Este foarte daunator pentru sanatatea ta, deoarece elibereaza spori in aer care pot fi inhalati sau absorbiti prin piele.

Mucegaiul se reproduce prin formarea unor spori care nu pot fi observati cu ochiul liber, foarte rezistenti, ce calatoresc pe calea aerului. Atunci cand ajung pe o suprafata umeda si calda, formeaza mucegaiul.

Mucegaiul produce substante iritante care pot cauza alergii in cazul persoanelor sensibile. Unele mucegaiuri, care nu sunt otravitoare sau toxice in sine, elimina toxine numite micotoxine, periculoase pentru organismul uman.

De ce este mucegaiul negru atat de periculos?

Mucegaiul negru este un mucegai toxic care este legat de numeroase reactii respiratorii, cum ar fi stranutul, tusea, ochii aposi si iritati si durere in gat. Expunerea excesiva la mucegaiul negru poate duce la complicatii grave de sanatate.

Un studiu a aratat ca expunerea la mucegai in timpul copilariei a cauzat astm bronsic si poate duce la deteriorare neurologica, disfunctie si inflamatia creierului.

4 semne si simptome ale mucegaiului negru

1. Miros statut

Mucegaiul este cunoscut pentru mirosul sau neplacut. Daca observi un miros de mucegai in casa, verifica fiecare camera. In cazul in care nu gasesti nimic, indeparteaza gresia, tapetul si tencuielila.

2. Pete si inele vizibile inchise la culoare (deteriorare cauzata de apa)

Daca observi inele intunecate si pete pe tavan si pereti, retine ca acestea sunt cele mai vechi semne de mucegai. Desi nu sunt mucegai, ele sunt semne ale stricaciunilor cauzate de apa, care pot contribui la cresterea mucegaiului. Indeparteaza-le si utilizeaza dezinfectanti pentru a le curata imediat.

3. Iritatie cand respiri

Unele dintre cele mai frecvente simptome ale expunerii la mucegaiul negru includ mancarimi ale pielii, dureri de cap, ochi aposi si iritatii ale pielii. Daca observi unele dintre aceste simptome, mergi la un control medical cat mai repede posibil si verifica-ti casa de mucegaiul care se poate ascunde.

4. Cresteri vizibile si culori ciudate

Chiar daca mucegaiul negru este negru, ar trebui sa stii ca acesta are multe variatii: cresteri intunecate sau pete negre, pete verzi-maronii, albe sau portocalii.

Cum sa scapi de mucegaiul negru

1. Distruge-l singur

Utilizeaza banda izolatoare peste crapaturi si orificii pentru a inchide zona afectata. In acest fel, vei impiedica sporii sa transporte mucegaiul in alte zone. Apoi, ar trebui sa cureti zona cu apa, sapun si o perie de frecat. Asigura-te ca aplici un dezinfectant puternic, ventileaza si pastreaza uscat.
Cele mai bune dezinfectante includ:

– Ulei de arbore de ceai (se amesteca 1 lingurita de ulei de arbore de ceai cu o ceasca de apa intr-o sticla de pulverizare)

– Extract de seminte de grapefruit (se amesteca 20 de picaturi de extract de seminte de grapefruit cu 2 cesti de apa intr-o sticla de pulverizare)

– Peroxid de hidrogen (pulverizeaza o concentratie de 3% pe zona afectata)

– Otet de vin alb (se pulverizeaza direct pe zona afectata).

Preventie

– Redu umiditatea, deoarece mucegaiul se dezvolta in mediu umed.

– Imbunatateste ventilatia (utilizeaza un dezumidificator sau mentine casa bine ventilata).

– Cauta scurgeri (in jurul conductelor si aparatelor de ventilatie, deoarece umiditatea stimuleaza cresterea mucegaiului).

Sursa: www.naturalcuresandhomeremedies.com

Adauga un comentariu