Actualitate

Alertă ANM! Vine canicula în România. Ne așteaptă temperaturi de 35 de grade

Publicat: 18 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alertă ANM Vine canicula în România. Ne așteaptă temperaturi de 35 de grade
În perioada 21-25 iunie, meteorologii ANM anunță temperaturi de până la 35 de grade Celsius

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoara săptămână. Un val de aer tropial va trece deasupra României. Sunt așteptate temperaturi crescute peste pragul maxim al perioadei.

În perioada 21-25 iunie, meteorologii ANM anunță temperaturi de până la 35 de grade Celsius, temperaturi care vor depăși pragul maxim al unei zile caniculare. Un val de aer tropical va trece desupra României, iar valorile termice vor crește cu mult peste normalul perioadei.

Canicula nu va afecta toate regiunile țării. Va intra în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat. Se anunță ploi, instabilitate atmosferică, averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului, izolat căderi de grindină, excepând zona litoralului.

”După această perioadă, începând din 21 iunie până cel mult în 24 – 25, masa de aer tropical care la acest moment afectează Europa de Vest, cu siguranţă va aborda şi zona ţării noastre şi va aduce primele zile în care valorile de temperaturi să se apropie şi să depăşească pragul unei zile de caniculă 35 de grade.

Vorbim de alternanțe de vreme instabilă și perioade caniculare, iar temperaturile, mai ales începând din 21 iunie și cel puțin până în 25 iunie și în zona țării noastre se vor apropia de maximul unei zile caniculare – 35 de grade Celsius – sau vor depăși pragul maxim al unei zile caniculare în țara noastră”,  a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Adauga un comentariu