Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 5 beneficii ale feniculului pentru sănătate
5 beneficii ale feniculului pentru sănătate

5 beneficii ale feniculului pentru sănătate

02 nov. 2020, 11:02,
în Sanatate

În ciuda delicioasei sale arome de anason și calităților nutritive deosebite, nu este foarte des invitat la masa noastră. Iată beneficii ale feniculului pentru sănătate!

Reglează poftele

Feniculul ne poate ajuta sa ne controlam aportul alimentar. Este bogat în fibre, carbohidrați complecși care se umflă atunci când ajung în stomac și induc o senzație de satietate. De asemenea, reglează nivelul zahărului din sânge, prevenind apariția poftelor. Dar dacă este un aliat pentru silueta, este și pentru că are o valoare calorică scăzută (31 de calorii la 100 de grame) și conține foarte puține grăsimi.

Ne ajută să digerăm mai bine mancarea

Ingerat sub formă de semințe sau ceai de plante preparat din ele, feniculul este un aliat valoros împotriva constipației. Stimulează tranzitul și reduce fermentația alimentelor în intestin, din nou datorită conținutului său ridicat de fibre. Calmează balonarea, aerofagia sau colicile. Ideal este sa fie consumat la sfârșitul mesei pentru a avea un efect bun asupra stomacului.

Beneficiu al feniculului pentru sănătate: combate osteoporoza

Consumul de semințe de fenicul în momentul menopauzei ar încetini pierderea densității osoase și ar crește mineralizarea scheletului, potrivit unui studiu coreean (International Journal of Molecular Medicine, 2012). Cercetătorii au demonstrat că acestea ar putea contrabalansa încetinirea acțiunii osteoclastelor, aceste celule care au funcția de resorbție a osului vechi, dar care sunt insuficient retransmise de osteoblaste în momentul menopauzei.

Scade tensiunea arteriala

Studiile epidemiologice au arătat că o dietă bogată în potasiu este corelată cu stabilitatea tensiunii arteriale, inclusiv la persoanele care consumă alimente foarte sărate, în special datorită efectului său vasodilatator. Cu toate acestea, feniculul conține o cantitate mare din acesta, ceea ce îl face un aliment ideal pentru persoanele predispuse la hipertensiune arteriala.

Beneficiu al feniculului pentru sănătate: este un un bun diuretic

Cu flavonoidele conținute în rădăcina sa, feniculul crește producția urinară și are o putere de drenaj. Se recomandă consumul acestuia sub formă de ceai de plante, cu o oră înainte de prânz sau cină. Semințele sale pot ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.

Reţetă de ceai de fenicul

Pentru ceaiul de fenicul ai nevoie de puţină miere de albine şi de o mână de seminţe de fenicul proaspăt.

Cum procedezi? Foarte simplu! Zdrobeşte seminţele într-un mojar şi pune-le într-o cană mare, în care torni apoi apă fierbinte. După 10 minute de infuzie strecoară, amestecă cu miere şi bea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`