Magazin

5 criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi o firmă funerară!

Publicat: 16 mart. 2021

Organizarea unei înmormântări este un proces complex, ce necesită efort, timp și implicare. Sunt câteva aspecte esențiale de care o familie îndoliată trebuie să țină cont pentru a oferi persoanei trecută în neființă un ritual funerar cum i se cuvine. Astăzi există o sumedenie de firme pompe funebre care pot oferi clienților lor servicii funerare complete. Apelarea la ajutorul oferit de o firmă funerară poate fi de folos în diminuarea stresului generat de pregătirea unor funeralii.

Astăzi, tot mai multe agenții de pompe funebre dețin oferte numeroase și variate, cu pachete funerare, prin care încearcă să răspundă la necesitățile clienților. Poate fi dificil la prima vedere să alegi repede una dintre ele, mai ales în București. Însă există câteva criterii pe care le poți urma pentru a fi sigur că vei lua o decizie cât mai potrivită.

  1. Apropierea de domiciliu

Din punct de vedere al proximității este mult mai ușor de apelat la o firmă de pompe funebre din orașul tău, pentru a răspunde cât mai repede cerințelor legate de organizarea înmormântării. Poți găsi servicii funerare de calitate atât în București, cât și în provincie. Există, de asemenea site-uri unde poți găsi informații și date de contact despre firme ce oferă servicii funerare aproape de tine.

  1. Experiență și tradiție

Este de preferat ca pregătirea ritualului de înmormântare să fie efectuat de către o firmă cu experiență și tradiție, ce are capacitatea de a răspunde prompt solicitărilor din partea clienților. Specialiștii unei astfel de firme pot ușura procesul birocratic inerent unui deces și pot oferi sfaturi sau consultanță familiei pentru o bună desfășurare a funeraliilor. 

De asemenea, firma poate ajuta în multe etape ce țin de organizarea unei înmormântări, prin intermediul serviciilor oferite. O firmă experimentată cunoaște toți pașii importanți ce trebuie străbătuți pentru a pregăti impecabil ritualul de înmormântare. Poți citi recenzii scurte cu privire la serviciile oferite de anumite firme.

  1. Gama de servicii 

Trebuie să te orientezi spre un furnizor de servicii funerare ce deține o ofertă cât mai completă de servicii pe această temă. De la pregătirea persoanelor decedate, transportul acestora, oferirea de sicrie și coroane, până la servicii de repatriere atunci când este nevoie. 

O agenție de pompe funebre ce oferă servicii funerare complete poate face față mai bine necesităților venite din partea solicitanților. Din păcate, decesul este un eveniment care poate veni oricând. Astfel unele firmele oferă și servicii funerare non-stop, acest aspect constituind un avantaj major. 

  1. Calitatea serviciilor

Oferirea de servicii în domeniul funerar trebuie să reflecte respectul pentru persoanele decedate și familiile îndoliate. De aceea orice serviciu și orice aspect oferit trebuie să fie efectuate cu profesionalism, punctualitate și atenție. Dotările unei agenții de pompe funebre trebuie să respecte standardele impuse de clienți. Se pot oferi sicrie din lemn de calitate, cruci din piatră și monumente funerare personalizate și transport cu vehicule special concepute. 

De asemenea, o bună cooperare cu instituțiile abilitate (biserici, cimitire, instituții publice) reprezintă un aspect de luat în seamă. Firmele trebuie să ofere informații clare despre serviciile oferite și să răspundă prompt întrebărilor venite din partea clienților. O înmormântare reprezintă un proces intim și dureros pentru familie, de aceea, pe lângă serviciile propriu-zise, personalul trebuie să emane respect și sobrietate. 

  1. Costul serviciilor

Majoritatea serviciilor funerare se încadrează în suma oferită de stat ca ajutor de înmormântare. De aceea este util să poți să selectezi o firmă funerară ale cărei servicii se încadrează în suma oferită de stat, în cazul în care îți dorești acest lucru. Costurile pentru serviciile oferite de firmă trebuie să fie dinainte comunicate. 

De asemenea, trebuie să știi care sunt serviciile de care vei beneficia din partea furnizorului. Trebuie reținut faptul că un preț scăzut nu garantează întotdeauna servicii de calitate. Astfel trebuie să ții cont de un raport bun calitate / preț.

Pentru o alegere cât mai bună a unei agenții de servicii funerare, poți accesa site-ul www.condoleante.ro, unde poți găsi firme din domeniul funerar ce oferă servicii de calitate atât din București, cât și din provincie. Aici poți compara prețurile și serviciile oferite de fiecare agenție funerară în parte. Cel mai bine este să fii informat pentru a lua o decizie corectă.

 

Adauga un comentariu