Eveniment-Social

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului sărbătorita la Apavital! În acest an tema este celebrarea biodiversității

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului sărbătorita la Apavital În acest an tema este celebrarea biodiversității
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului sărbătorita la Apavital

Astăzi sărbătorim Ziua mondială a mediului înconjurător, tema din acest an fiind celebrarea biodiversității. Cu toate că vizitele în obiectivele ApaVital au fost anulate temporar în această perioadă și nu s-a mai putut organiza nici tradiționalul concurs de degustare apă din cauza pandemiei de coronavirus, ApaVital a marcat această sărbătoare alături de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și de Agenția pentru Protecția Mediului Iași, printr-o întâlnire în mediul online la care au participat elevi și profesori de la școli, colegii și licee ieșene.

Director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Iași a vorbit despre importanța protejării naturii

Doamna Galea Temneanu, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Iași a vorbit despre importanța protejării naturii și a biodiversității, elevii și profesorii au fost invitați să vizioneze scurtmetraje documentare despre ApaVital, respectiv clipurile Cum se fabrică apă potabilă, Serviciul de vidanjare și Stația de epurare a apelor uzate.

Ziua mondială a mediului înconjurător a fost stabilită încă din 1972

Ziua mondială a mediului înconjurător a fost stabilită în anul 1972 de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție prin care îndemna guvernele și organizațiile să întreprindă activități prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea și îmbunătățirea mediului înconjurător.

Alimentele pe care le consumăm, aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem şi clima care face planeta noastră locuibilă – toate îşi au originea în natură. Tema din acest an este un prilej de a evidenţia nevoia de a reconstrui mai bine, în armonie cu natura de care depind ecosistemele şi sănătatea noastră. Bună gestionare a ecosistemului reprezintă soluţia pentru realizarea securităţii alimentare şi protejarea sănătăţii umane, contribuind în acelaşi timp la conservarea biodiversităţii şi la atenuarea schimbărilor climatice.

Adauga un comentariu