Economic Local

ApaVital SA din Iași tratează apa potabilă din Stația Chirița! Flochem Industries SRL a câștigat contractul. Cu 8 angajați au produs 3,6 milioane de euro

Publicat: 30 mai 2020
ApaVital SA din Iași tratează apa potabilă din Stația Chirița Flochem Industries SRL a câștigat contractul. Cu 8 angajați au produs 36 milioane de euro
ApaVital SA a încheiat un contract cu Flochem Industries SRL pentru tratarea apei potabile

ApaVital SA din Iași a semnat un contract pentru furnizarea unei cantități de 40 de tone de cărbune activ pentru tratarea apei de la Stația Chirița. Contractul a fost câștigat de către societatea Flochem Industries SRL, din București. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,6 milioane euro, cu numai 8 angajați. Cărbunele activ este folosit pentru îmbunătățirea calității apei potabile. Compania a cumpărat și conducte de la două firme din București pentru continuarea lucrărilor de extindere a rețelelor de apă. Contractul a ajuns la 700.000 euro

ApaVital SA din Iași, compania de apă-canal, a finalizat licitația privind achiziționarea de cărbune activ granular, necesar pentru tratarea apei potabile. Estimarea bugetară a licitației a fost de 407.600 lei, fără TVA, aproape 85.000 de euro. Contractul a fost câștigat de către societatea Flochem Industries SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 376.800 lei, fără TVA. Necesarul companiei este de 40 de tone, cantitate ce va fi livrată în saci de 25 de kilograme.

„Necesitatea achiziționării cărbunelui activ granular este dată de programul de înlocuire al cărbunelui activ și de necesitatea asigurării calității apei tratate în Stația de Tratare Chirița. Ca urmare a achiziției, se va asigura în continuare calitatea apei potabile în ceea ce privește gustul, culoarea, mirosul, concentrația de fier, substanțe organice sau produși secundari ai reacției cu clorul”, se arată în caietul de sarcini.

Flochem Industries SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro cu numai 8 angajați

Flochem Industries SRL are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata al produselor chimice”. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 17,7 milioane lei, aproape 3,6 milioane euro, profit de 2,4 milioane lei, cu datorii de 4,2 milioane lei, cu numai 8 angajați. Totul din produse pentru tratarea apei potabile.

„Cărbunele activ este avizat sanitar pentru utilizare în procesele de potabilizare și industria alimentară, conform normelor europene. Livrează în România: dispersanți, antispumanți, produse pentru îndepărtare metale grele din ape uzate, superabsorbanți pentru agricultură, polimeri pentru dragare, produse pentru îndepărtare miros (hidrogen sulfurat) și alte produse de uz industrial (aditivi pentru betoane). Flochem Industries furnizează servicii de asistență tehnică pe toata perioada de utilizare a produselor livrate (teste laborator, teste industriale, urmărire parametri, optimizare fluxuri, îmbunătățire performanțe) și, de asemenea, echipamente industriale pentru prepararea și dozarea floculanților (ajută la limpezirea apei -n.r.) și coagulanților livrați”, se arată în descrierea afacerii.

ApaVital SA extinde canalizarea din comuna Tomești până în zona Dealul Doamnei

ApaVital SA a încheiat alt contract în ultima perioadă, ce vizează extinderea rețelei de canalizare, în zona Dealul Doamnei din comuna Tomești. Procedura a trezit interesul firmelor de construcții. S-au înscris în cursa Teoval & Co SRL, din Târgu Frumos, Casrep SRL, din Miroslava, asocierea Adal Hidro Construct SRL (Târgu Frumos) – Ambromar SRL (Bacău), Europartener SRL (Iași) și Ema Agroc-Construct SRL (Prisăcani). Comisia de evaluare a stabilit că oferta cu prețul cel mai mic aparține societății Europartener SRL, adică 3,3 milioane lei, aproape 700.000 euro. Conform proiectului, rețeaua de canalizare gravitațională va avea o lungime de 3.048 metri, în timp ce rețeaua de canalizare – refulare va avea 2.221 metri. Vor fi construite și 115 cămine de vizitare.

Compania ApaVital SA a cumpărat conducte în valoare de 700.000 euro pentru extinderea rețelelor

Lucrările de investiții vor continua și în perioada următoare. ApaVital SA a încheiat un contract în valoare de 700.000 euro pentru furnizarea de conducte, de diferite mărimi. Valplast Industrie SRL și Valrom Industrie SRL, ambele din București, au fost declarate câștigătoarele licitației.

„ApaVital SA dorește achiziționarea de conducte împărțite în trei loturi distincte de domeniul de utilizare. Acestea vor fi utilizate de către sectoarele de producție pentru asigurarea desfășurării activității de întreținere, exploatare și extindere a rețelelor de apă și canalizare ale ApaVital. Necesitatea achiziționării acestor conducte, pentru asigurarea lucrărilor de extindere, întreținere și exploatare a rețelelor de apă potabilă și canalizare, precum și realizarea de noi branșamente, a fost creată de motivația asigurării în regim continuu a cantității de apă necesară populației”, se arată în obiectivul procedurii.
Adauga un comentariu