Diete si regimuri

5 motive ca consumi ceai matcha

Publicat: 02 oct. 2020
ceai matcha
Datorită proprietăților sale detoxifiante, matcha ajută la hidratarea și exfolierea pielii și la prevenirea acneei

Concentratul de ceai verde, sub formă de pulbere foarte fină, este un cocktail de substanțe nutritive benefice. Cateva cercetări au arătat că ceaiul matcha îmbunătățește sănătatea inimii, a pielii, a metabolismului și a memoriei. De asemenea, ar distruge celulele tumorale. Iata 5 motive sa consumi ceai matcha!

O componentă centrală a culturii japoneze de peste 800 de ani, ceaiul matcha este un concentrat de nutrienți. Se crede că conține până la 137 de antioxidanți in plus fata de ceaiul verde. Această pulbere verde este făcută din frunzele de ceai verde. Aceste frunze sunt aburite, zdrobite cu o piatră de măcinat pentru a le transforma intr-o pulbere foarte fină, apoi depozitata într-un spațiu fără lumină sau oxigen pentru a-și păstra proprietățile nutritive. Prin urmare, este o pulbere de frunze de ceai verde pur, un adevărat concentrat.

Dar este succesul său actual un moft sau o consecință a beneficiilor sale pentru sănătate? Cercetările științifice despre această pulbere sunt abia la început, dar primele rezultate sunt destul de încurajatoare.

Motiv ca consumi ceai matcha: sanatatea inimii

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial. Iar ceaiul verde ar putea fi o solutie. Potrivit unui studiu din 2011 citat de She Knows, consumul de ceai verde este asociat cu scăderea nivelului de colesterol rău. Matcha a fost legat de niveluri mai scăzute de lipide care ajută la întărirea și îngroșarea pereților arterelor care, în consecință, cresc riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și probleme cardiovasculare.

Pielea

Datorită proprietăților sale detoxifiante, matcha ajută la hidratarea și exfolierea pielii și la prevenirea acneei. Clorofila, care protejează frunzele de soare și conferă matcha culoarea sa verde, curăță pielea de toxine și o protejează de substanțe chimice care ar putea să o facă vulnerabilă la pete și decolorare.

Motiv ca consumi ceai matcha: previne cancerul

Se crede că antioxidantul din matcha are proprietăți anti-cancer. Studiile au arătat că acest nutrient interferează cu anumite procese implicate în replicarea celulară, provocând moartea celulelor tumorale. Ceaiul Matcha inhibă răspândirea celulelor stem canceroase fără efecte adverse la pacienți, potrivit cercetarilor efectuate la Universitatea din Salford, Marea Britanie.

Metabolismul

Potrivit legendei, războinicii samurai din Japonia au băut ceai matcha înainte de lupte datorită proprietăților sale energizante. Într-adevăr, într-un articol publicat în 2015, cercetătorii au dezvăluit că L-teanina prezentă în matcha modifică efectele cofeinei, promovând vigilența susținută. Băutura stimulează astfel metabolismul și crește consumul de energie în timpul zilei.

Memorie

Călugării budiști japonezi au o istorie lungă de consum de matcha pentru a ajuta la relaxare și vigilență în timpul meditației. Un studiu din 2017 de la Universitatea Wageningen din Olanda a arătat că consumul de matcha îmbunătățește atenția, timpul de reacție și memoria. Alte cercetări, efectuate la Universitatea Monash din Australia în 2006, sugerează că L-teanina produce și dopamină și serotonină, care sunt utilizate pentru a îmbunătăți starea de spirit, memoriei și concentrarii.

Adauga un comentariu