Magazin

5 sfaturi care te ajută să găsești cel mai avantajos credit de nevoi personale

Publicat: 01 sept. 2021

Alegerea celui mai bun credit de nevoi personale se transformă într-o reală provocare, când băncile și IFN-urile au pregătit fel de fel de oferte, pe cât de numeroase, pe atât de diverse. Însă, dacă ții cont de cele 5 sfaturi pe care ți le oferim, vei putea găsi cu ușurință un împrumut adaptat necesităților tale.

Nu spune „Da” primei oferte

Poți crede că banca la care ești client îți poate oferi cele mai bune condiții pentru obținerea unui credit de nevoi personale. Acest lucru poate fi adevărat… sau nu. Nu poți fi sigur 100% până nu compari și cu alte oferte de la diverse bănci și chiar IFN-uri. Tocmai de aceea, este indicat să verifici mai multe produse financiare, deoarece și o diferență de 0,5% între dobânzi are efecte directe nu doar asupra ratei lunare,  ci și asupra costului total al împrumutului.

Când te informezi despre condițiile de creditare, trebuie să fii atent și la nivelul DAE (Dobânda Anuală Efectivă), fiind de notorietate faptul că un credit rentabil vine la pachet cu DAE cât mai mic. Pe lângă acest aspect, mai trebuie să iei în calcul și celelalte costuri adiționale. Este vorba despre diverse taxe sau comisione stabilite de bancă, precum cel pentru analiza dosarului, cel pentru administrarea împrumutului sau cel aplicat în cazul unei rambursări anticipate, pe care o poți lua în calcul, la un moment dat, dacă situația financiară îți va permite. Un alt comision pe care nu trebuie să-l scoți din ecuație este cel de penalizare, pe care l-ai putea suporta în cazul în care nu îți vei permite să achiți ratele la timp.  Cu alte cuvinte, alegerea unui credit nu se poate baza doar pe cea mai mică dobândă de pe piața financiară, ci trebuie să fii atent la absolut toate costurile pe care le implică un împrumut.

Dacă obţii salariul în lei, fereşte-te de împrumutul în euro

Poate ţi-a surâs nivelul dobânzilor pentru creditele în euro, fiind semnificativ mai mic decât în cazul împrumuturilor în lei. Însă, trebuie să ştii că există o regulă importantă, de care este bine să ţii cont: alege un împrumut doar în moneda veniturilor încasate de tine. În caz contrar, dacă te bazezi pe un salariu în lei, dar accesezi un împrumut în monedă europeană, intervine riscul valutar. Mai precis, ratele tale lunare se pot mări mai mult decât estimezi, fiind influenţate direct de fluctuaţiile valutare şi, implicit, de deprecierea leului.

Împrumută doar cât ai nevoie, nu mai mult

Poate situaţia financiară din momentul de faţă îţi poate permite să accesezi o sumă mai mare decât cea pe care ai statibit-o iniţial. Evită să iei o decizie pripită, înainte de a pune în balanţă toate riscurile la care te-ai putea expune pe perioada derulării contractului de credit. Cel mai bine este să te limitezi la suma standard care îţi trebuie, fără a o depăşi, întrucât un credit mai mare vine la pachet şi cu anumite costuri pe măsură, respectiv mult mai mari.

Poţi beneficia de ofertele de reducere a dobânzilor

Din când în când, instituţiile bancare pregătesc diverse campanii pentru reducerea dobânzilor. Pentru alegerea unui credit mai ieftin, poţi lua în calcul şi avantajul unei dobânzi mai reduse, dacă îţi muţi salariul la banca pe care o alegi pentru creditare ori dacă închei şi o asigurare de viaţă.

Ofertele băncilor sunt diverse. Drept urmare, în unele cazuri, poţi beneficia de o dobândă mai mică dacă aplici online, în alte cazuri ai la dispoziţie o perioadă de graţie de până la 180 de zile, în situaţii neprevăzute. De asemenea, unele bănci îţi pun la dispoziţie avantajul flexibilităţii la scadenţa bancară, de care poţi profita în cazul în care ţi se schimbă ziua încasării salariului.

Sortter te ajută să compari împrumuturile, simplu şi rapid

Înainte de a opta pentru un credit de nevoi personale este de preferat să compari mai multe oferte disponibile pe piaţă, tocmai pentru a nu alege un credit care să-ţi transforme, ulterior, viaţa într-un chin.  Din fericire, poţi face rapid o comparaţie şi fără să petreci ore bune în faţa calculatorului, navigând pe o mulţime de site-uri ale băncilor sau IFN-urilor pentru a „colecţiona” ofertele existente de piaţă. Poţi folosi gratuit platforma de comparare Sortter, pentru a găsi, într-un timp foarte scurt, cea mai bună soluţie de creditare adaptată nevoilor tale.

După ce introduci suma pe care ai de gând să o împrumuţi şi perioada potrivită pentru rambursare, Sortter îţi va prezenta o serie de oferte de finanţare, oferindu-ţi informaţiile de care ai nevoie, de la nivelul dobânzilor şi al DAE până la comisioane şi condiţii de eligibilitate. Comparând ofertele, în funcţie de avantajele pe care ţi le doreşti, vei putea avea siguranţa că ai găsit-o pe cea mai avantajoasă pentru tine. Totodată, cu ajutorul unui calculator de credite, pe care ţi-l pune la dispoziţie platforma de comparare Sortter, vei putea realiza şi o simulare a fiecărui împrumut care ţi-a stârnit interesul, aflând instant costul real al fiecărei soluţii financiare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu