Magazin

5 vitamine si minerale care te scapa de depresie

Publicat: 15 feb. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 vitamine si minerale care te scapa de depresie
1

Depresiile, stresul zilnic, problemele, anxietatea, grija fara masura, conflictele si lipsurile … iata o serie de situatii in care ne regasim extrem de des, mult prea des, am adauga noi.

Si desi ni se tot repeta sa ne eliberam din aceste stari, tot acolo ajungem.

Iata cateva vitamine si minerale care pot lupta cu aceste stari, produse pe care le gasim in numeroase alimente:

1. Vitamina B12  – Aceasta vitamina ne ajuta sa prevenim insomniile si sa ne simtim mai echilibrati din punct de vedere psihologic. Vitamina B12 se gaseste in cantitati mari in peste, drojdie, lapte de soia, bere si oua.

2. Magneziul – Si magneziul ne ajuta sa ne destresam foarte rapid, scazand anxietatea si sansele de a deveni depresivi. Magneziu se gaseste in spanac, salata verde, ceapa verde, somon, fasole si nu numai.

3. Calciu – Iata ca nu este folositor doar pentru sistemul osos, ci si pentru maniera in care psihicul nostru functioneaza. Calciu gasim in lapte, sardine, iaurt, varza, mustar, branza, spanac si nu numai.

4. Fier – Nivelul scazut de fier poate fi si el de vina pentru starile depresive si stresul pe care il tot acumulam de-a lungul timpului. Fierul este esential pentru un corp sanatos si plin de vitalitate, echilibrat si gata sa faca fata starilor de stres.

5. Omega 3 – Si acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru o buna functionare a intregului organism si pentru o senzatie de calm si seninatate. Ii gasim in peste, in oua si in carnea BIO, scrie suntfericita.ro

Adauga un comentariu