Diete si regimuri

6 alimente care ajuta la eliminarea toxinelor

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 alimente care ajuta la eliminarea toxinelor
Dovleacul este foarte util pentru sistemul imunitar, deoarece este plin de nutrienți antioxidanți, cum ar fi alfa-carotenul și beta-carotenul.

Pentru a ne ajuta corpul să depășească atacurile de zi cu zi, poate fi util să-i sporim capacitatea de a elimina toxinele. Prin alimente, de exemplu! Ce este un aliment detoxifiant? Este un aliment care vă va ajuta să eliminați toxinele. Acestea provin din modul nostru de viață și din dieta pe care o avem. De la grăsimi saturate, aditivi, zaharuri, alimente procesate, alcool, tutun, pana la toate produsele poluante la care suntem expuși. Organismul are sarcina de a se purifica! Rețeaua de purificare este formată din ficat, intestine, plămâni, rinichi, dar și din piele! Iata cele 6 alimente care ajuta la eliminarea toxinelor!

Usturoiul

Desi nu este cel mai bun prieten al respirației, este cu siguranță un aliat al digestiei! Usturoiul conține alicină, un compus organosulfuric cunoscut pentru a preveni multiplicarea celulelor canceroase în organism. Diverse studii evidențiază beneficiile usturoiului împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerelor sistemului digestiv. Cel mai bine este să îl consumați crud.

Ridichea neagră

Ridichea neagră este aliatul ficatului leneș! Acționează direct asupra ficatului, pancreasului și vezicii biliare. Crește secrețiile acestora și permite organismului să evacueze deșeurile mai repede în intestine. Este recunoscuta pe lângă proprietățile sale diuretice și purificatoare pentru rinichi.

Urzica

Urzica face si ea parte din cele 6 alimente care ajuta la eliminarea toxinelor! Este o plantă medicinală care se folosește sub formă de decoct sau cataplasmă. Principala sa proprietate este că este un diuretic puternic. Prin urmare, ajută la promovarea irigării organelor, cum ar fi rinichii sau vezica urinară, care curăță corpul, potrivit Top Sante. În general, urzica este cunoscută ca fiind un antiinflamator natural, eficient împotriva reumatismului.

Dovleacul

Este foarte util pentru sistemul imunitar, deoarece este plin de nutrienți antioxidanți, cum ar fi alfa-carotenul și beta-carotenul. De asemenea, este bogat în potasiu și acesta este ingredientul ideal pentru a menține un nivel bun al tensiunii arteriale.

Grapefruit

Principalul punct forte al grapefruitului este conținutul său de vitamina C. Este cunoscut pentru eficacitatea sa împotriva oboselii, dar este, de asemenea, foarte util în lupta împotriva infecțiilor. Grapefruitul este considerat un bun aliment detoxifiant, deoarece este bogat în fibre și ajută la accelerarea tranzitului intestinal.

Ceapa

Ceapa face si ea parte din cele 6 alimente care ajuta la eliminarea toxinelor! La fel ca usturoiul, ceapa este un bun antiinfecțios! Este recunoscuta în special pentru beneficiile sale în toată sfera ORL. Este bogata în antioxidanți și ar avea, de asemenea, o acțiune protectoare împotriva colesterolului rău. De fapt, permite o mai bună circulație a sângelui și previne bolile coronariene.

Adauga un comentariu