Local

6 ani de la moartea fostului deputat Vlad Hogea! S-a stins din viață la doar 37 de ani

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 ani de la moartea fostului deputat Vlad Hogea S-a stins din viață la doar 37 de ani
Vlad Hogea a murit în 2014 la doar 37 de ani din cauza unui infarct

Astăzi, 27 decembrie 2020 se împlinesc 6 ani de la moartea tragică a fostului deputat Vlad Hogea. Acesta a murit pe data de 27 decembrie 2014. Fiind, în momentul în care a intrat în Parlamentul României, cel mai tânăr parlamentar din istoria ţării, Vlad Hogea și-a găsit sfârşitul la vârsta de 37 de ani.

Moartea fostului deputat a fost învăluită în mister mai ales că a fost găsit de către vecini, pe scările din blocul în care acesta stătea cu familia.

Vlad Hogea a fost un om politic promițător

A fost un publicist și om politic român, fost deputat de Iași în Parlamentul României din partea Partidului România Mare în legislatura 2000–2004 și în legislatura 2004–2008, cunoscut ca autor al lucrării „Naționalistul”, o antologie de texte publicate anterior în ziarele România Mare, Politica și Tricolorul.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza”, din Iași în 1999, după care și Colegiul Național de Apărare, București, în 2003, cu lucrarea „Statele naționale în contextul globalizării”, profesorul îndrumător al său fiind senatorul PRM de Iași, istoricul Gheorghe Buzatu. A obținut un doctorat în istorie la Universitatea din Craiova în 2007, cu lucrarea „Relațiile româno-germane (1940-1944), reflectate în documentele din Arhiva M.A.E. al României” tot sub îndrumarea lui Gheorghe Buzatu. Era văzut de mulți ca drept un om politic promițător în politica ieșeană și nu numai.

Ce s-a întâmplat, cum a murit Vlad Hogea

Se întâmplă chiar în a treia zi de Crăciun, în 2014, atunci când acesta a dorit să se destindă pentru câteva clipe. Vlad Hogea era un cinefil convins, iar din pasiune pentru cinematografie şi-a făcut o adevărată colecţie de filme vechi pe care o păstra la subsolul locuinţei din Bucureşti. Acolo avea mai multe filme rare pe care obişnuia să le vizioneze ori de câte ori simţea nevoia să se relaxeze. Aşa s-a întâmplat şi dimineaţa, când, în jurul orei 11:00, Vlad Hogea a coborât la subsolul locuinţei.

El stătea şi viziona acele filmuleţe câte 2-3 ore, iar din acest motiv, familia să nu s-a îngrijorat că lipsea de mai mult timp. Însă, în jurul orei 13:45, un vecin l-a găsit întins lat pe scări. Iniţial, acesta a crezut că este vorba despre un accident, că s-ar fi lovit la cap şi ar fi leşinat, motiv pentru care a chemat un echipaj al Ambulanţei. A fost prea târziu însă, medicii nu au avut ce să-i mai facă, Vlad Hogea murise în urma unui infarct.

Adauga un comentariu