Lifestyle

6 beneficii ale iaurtului pentru o piele strălucitoare

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 beneficii ale iaurtului pentru o piele strălucitoare
Iaurtul este un supraaliment pentru sanatate

Consumul de iaurt si o mască de iaurt pentru față este o favoare sănătoasă pe care o poți face pentru pielea ta.

Iaurtul este un adevărat superaliment pentru frumusețea pielii. Proprietățile sale benefice erau cunoscute în antichitate, inclusiv în patria iaurtului grecesc. Poate că acest produs a adus o contribuție semnificativă la conceptul de frumusețe greacă. Cu toate acestea, nu numai aluziile culturale, ci și faptele medicale vorbesc despre utilitatea iaurtului. În acest articol, ne bazăm doar pe ele și vă spunem de ce iaurtul este demn de primele poziții în rutina dvs. de frumusețe.

Tonul pielii strălucitor și uniform

S-a demonstrat că aplicarea regulată a iaurtului pe față reduce aspectul petelor, alunițelor și chiar al pistruilor. Cu toate acestea, desigur, nu vorbim despre dispariția lor completă. În acest sens, ne bazăm doar pe faptul că îngrijirea frumuseții iaurtului va funcționa mai bine decât orice fond de ten.

Nu veți avea nevoie de mult produs pentru o singură utilizare: una sau două lingurițe de iaurt sunt suficiente pentru mască. O mișcare de câștig-câștig ar fi să o îmbogățești cu câteva picături de suc de lămâie sau portocală. Această manevră va fi un bonus tangibil pentru hrănirea pielii: aceste sucuri conțin acid citric, cunoscut pentru capacitatea sa de a lumina și uniformiza tonul pielii.

Îngustarea porilor pielii

Dacă aveți pori largi, iaurtul poate fi o alternativă excelentă pentru îngrijirea pielii. Pentru a strânge porii și a strânge pielea, întindeți ușor o linguriță de iaurt simplu pe față. Așteptați aproximativ 10-15 minute pentru ca pielea să absoarbă masca și apoi spălați-o cu apă rece.

Un sfat util pentru cei care vin la implementarea acestei instrucțiuni: imediat după îndepărtarea măștii, nu ezitați să utilizați o cremă hidratantă sau ulei de măsline. În ciuda efectelor sale extrem de benefice, iaurtul poate lăsa o senzație neplăcută de etanșeitate.

Spuneți nu acneei cu ajutorul iaurtului

Există multe modalități de a trata acneea plăcut și eficient; iaurtul este unul dintre ele. Este un ingredient cheie utilizat în multe medicamente și, cel mai adesea, în măștile de față hrănitoare.

Cu toate acestea, ceea ce face ca iaurtul să fie unic este că puteți obține întreaga gamă de beneficii, atât din exterior, cât și ingerate ca produs hrănitor. Ambele opțiuni nu sunt inferioare unele cu altele în ceea ce privește eficiența: prin natura lor, iaurtul este un produs lactat fermentat, prin urmare este ideal pentru combaterea bacteriilor care provoacă acnee, precum și a microbilor care se străduiesc să dăuneze corpului și pielii.

Mai puțină bătaie de cap cu ridurile

Una dintre cele mai benefice proprietăți ale iaurtului constă în proprietățile sale anti-îmbătrânire, care vor deveni o armă de încredere în lupta împotriva radicalilor liberi. După cum știți, acestea din urmă sunt periculoase în sensul că privează celulele pielii de moleculele de oxigen și, astfel, le provoacă daune semnificative, încetinind metabolismul și accelerând procesul de îmbătrânire. Prin urmare, poți și ar trebui să te lupți cu ei – pentru un mic dejun plăcut cu iaurt și suc de portocale.

La revedere de cearcănele de sub ochi

Vești bune pentru cei care nu își pot refuza plăcerea unei nopti mai lungi – dacă combinați regulat acest ritual cu absorbția iaurtului natural, atunci dimineața albastrul de sub ochi va deveni mult mai puțin vizibil. Din nou, ideea se află în proprietățile antiinflamatorii ale iaurtului și acidului lactic pe care îl conține, care împreună ajută la prevenirea edemului pielii.

Iaurtul, cel mai bun remediu pentru arsurile solare

Lumina ultravioletă este un agent etern cu semn minus, care, dacă nu este suficient protejat, poate provoca arsuri și leziuni grave pielii. În cazul în care cremele SPF nu sunt cele mai frecvente vizitatori la geanta ta cosmetică, te sfătuim să nu uiți de proprietățile curative ale iaurtului: calmează perfect pielea deteriorată de lumina soarelui și îi restabilește echilibrul chimic. Este vorba despre zinc, care este bogat în iaurt: acest element este un record pentru inducerea proceselor antiinflamatorii.

 

Adauga un comentariu