Remedii naturiste

6 beneficii pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 beneficii pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu
Ieftin, bicarbonatul de sodiu este plin de proprietăți antiacide.

Ieftin, bicarbonatul de sodiu este plin de proprietăți antiacide și se știe că este un agent alcalinizant excelent. Are multe proprietăți antiseptice si este un exfoliant uimitor.

Bicarbonatul de sodiu: beneficii pentru sănătate

Bicarbonatul de sodiu este un antiacid natural

Unul dintre beneficiile bicarbonatului de sodiu include agentul neutralizant. Refluxul acid este o afecțiune frecventă în care acidul stomacului curge din stomac înapoi în esofag. Acest proces vă poate irita esofagul și provoca arsuri oriunde între abdomen și gât. Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul din stomac și ameliorează numeroasele simptome ale refluxului acid și ale altor probleme legate de stomac.

Un agent alcalinizant natural

Este cunoscut a fi un agent alcalinizant natural. Această substanță netoxică este utilizată pentru a reduce efectul acidului și inflamației în organism și pentru a trata mai multe afecțiuni. Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru echilibrarea nivelului de pH al organismului și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate. Excesul de acid din organism poate crește riscul de osteoporoză si artrită.

Ajută la ameliorarea infecțiilor tractului urinar

Soluția de bicarbonat și apă acționeaza ca o barieră de protecție împotriva infecțiilor tractului urinar; se datorează capacității sale de a reduce nivelurile de acid din urină.

Un potențator al exercițiilor fizice

Acidul lactic eliberat în timpul activității fizice sau antrenamentelor riguroase are tendința de a se acumula în mușchi și articulații, creând rigiditate și oboseală musculară. Pentru a preveni acest lucru, beneficiile bicarbonatului de sodiu vă vin în ajutor.

Crește funcția renală

Ca substanță alcalină, bicarbonatul de sodiu reduce nivelurile de acid din organism și ajută la menținerea nivelului pH-ului sub control. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Societății Americane de Nefrologie (JASN), rata declinului funcției renale a fost mult redusă – cu aproximativ două treimi mai lent la cei care au consumat bicarbonat de sodiu.

Tratează guta și alte probleme articulare

Nivelurile ridicate de acid uric din urină și sânge în țesuturile din tot corpul provoacă durere și boli cronice, cum ar fi artrita și guta. Bicarbonatul de sodiu ajuta la neutralizarea excesului de acid si este folosit ca remediu eficient.

Adauga un comentariu