Local

6 decese cauzate de noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a ajuns la 688, în județul Iași

Publicat: 31 mart. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
54.9% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinați

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 31 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 38491 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 201 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1216 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 33 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 688.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 183 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 156 realizate de DSP Iași, 21 de SAJ Iași și 6 de Ambulanța Dacomed Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 137913 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 84457 au fost vaccinate cu doza I si 53456 cu doza II. Pe data de 30 martie 2021 au fost vaccinate 1978 de persoane. Mentionam ca 613 de persoane au primit doza I și 1365 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 273 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 31 martie 2021, sunt ocupate 393 de paturi din care 61 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 5 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 17 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 12 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 5 paturi ATI:

 • 2 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 166 de paturi:

 • 24 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 1 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 48 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 12 paturi la Spitalul Militar
 • 61 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt  ocupate paturile ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 31 martie 2021, un număr de 2200 de persoane se află în izolare, iar 1575 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 39464 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 38458 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 20 din 25 martie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Estonia, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Franta, Brazilia, Liban, Malta, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, Paraguay, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia și Curacao.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre, au intrat în vigoare, pentru țările/zonele/teritoriile aflate pe lista aprobată prin prezenta începând cu data de 26.03.2021.
Adauga un comentariu