Ați încercat să vă opriți erupțiile acneice? După mai multe încercări nereușite, ar trebui să vă întoarceti la elementele de bază: mâncarea. Erupțiile acneice se pot întâmpla în orice moment. Există multe cauze. În timp ce hormonii, perioadele de stres și viața sănătoasă pot avea un impact direct asupra calității pielii, dieta trebuie luată în considerare în aceasta ecuație. Iată 7 alimente pentru combaterea acneei:
Nucile de Brazilia sunt bogate în seleniu, un antioxidant care ajută la prevenirea erupțiilor acneice. Acest fruct protejează celulele împotriva leziunilor inflamatorii și păstrează elasticitatea pielii.
Unele studii au arătat că produsele lactate pot ajuta la agravarea acneei. Dacă credeți că acesta este cauza acneei, ați putea apela la variante de lapte vegetal, inclusiv lapte de migdale, ovăz sau soia.
Un număr bun de pești, inclusiv somonul, sunt bogati în Omega-3. Acest acid gras nu numai că reduce riscul anumitor boli cardiovasculare, dar ajută și la exercitarea unei acțiuni antiinflamatorii.
Pe lângă faptul că au multe beneficii pentru sănătate, legumele cu frunze verzi sunt bogate în vitamina E, ceea ce ajută la promovarea leziunilor acneice pe față.
Lămâile, portocalele și grepfruturile nu vor împiedica apariția acneei. Cu toate acestea, citricele vor ajuta la vindecarea pielii datorită concentrației lor ridicate de vitamina C.
Fie că este vorba de cartof dulce, morcov sau ardei roșu, toate legumele de culoare portocalie sunt ambalate cu betacaroten. Acest pigment, prezent în alimente, ajută la limitarea producției de sebum.
Fasolea este bogată în zinc, un mineral esențial pentru limitarea producției de hormon care este adesea responsabil pentru erupțiile acneice.