Diete si regimuri

7 alimente care combat acneea

Publicat: 07 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 alimente care combat acneea
Alimente care combat acneea

Ați încercat să vă opriți erupțiile acneice? După mai multe încercări nereușite, ar trebui să vă întoarceti la elementele de bază: mâncarea. Erupțiile acneice se pot întâmpla în orice moment. Există multe cauze. În timp ce hormonii, perioadele de stres și viața sănătoasă pot avea un impact direct asupra calității pielii, dieta trebuie luată în considerare în aceasta ecuație. Iată 7 alimente pentru combaterea acneei:

Nuci de Brazilia

Nucile de Brazilia sunt bogate în seleniu, un antioxidant care ajută la prevenirea erupțiilor acneice. Acest fruct protejează celulele împotriva leziunilor inflamatorii și păstrează elasticitatea pielii.

Alimente care combat acneea: Lapte vegetal

Unele studii au arătat că produsele lactate pot ajuta la agravarea acneei. Dacă credeți că acesta este cauza acneei, ați putea apela la variante de lapte vegetal, inclusiv lapte de migdale, ovăz sau soia.

Somon

Un număr bun de pești, inclusiv somonul, sunt bogati în Omega-3. Acest acid gras nu numai că reduce riscul anumitor boli cardiovasculare, dar ajută și la exercitarea unei acțiuni antiinflamatorii.

Legume cu frunze verzi

Pe lângă faptul că au multe beneficii pentru sănătate, legumele cu frunze verzi sunt bogate în vitamina E, ceea ce ajută la promovarea leziunilor acneice pe față.

Citrice

Lămâile, portocalele și grepfruturile nu vor împiedica apariția acneei. Cu toate acestea, citricele vor ajuta la vindecarea pielii datorită concentrației lor ridicate de vitamina C.

Alimente care combat acneea: Cartof dulce

Fie că este vorba de cartof dulce, morcov sau ardei roșu, toate legumele de culoare portocalie sunt ambalate cu betacaroten. Acest pigment, prezent în alimente, ajută la limitarea producției de sebum.

Fasole

Fasolea este bogată în zinc, un mineral esențial pentru limitarea producției de hormon care este adesea responsabil pentru erupțiile acneice.

Adauga un comentariu