7 motive pentru a adăuga bicarbonat de sodiu si sare la următoarea baie

7 motive pentru a adăuga bicarbonat de sodiu si sare la următoarea baie

14 apr. 2021, 14:19
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este incredibil de util. Într-o pastă concentrată, este un produs de curățare natural și puternic. Adăugarea câtorva căni la o baie caldă este o îmbibare reconfortantă și relaxantă, care stimulează sănătatea. Motivul pentru care bicarbonatul de sodiu funcționează atât de bine este că este alcalin și, atunci când este combinat cu apă, face și apa puțin mai alcalină. De îndată ce adăugați bicarbonat de sodiu în apă, puteți simți diferența – apa pare puțin mai mătăsoasă. Adăugarea bicarbonatului de sodiu la baie poate reduce iritarea și mâncărimea pielii și, de asemenea, oferă beneficii detoxifiante.

Puteți adăuga până la 2 căni de bicarbonat de sodiu în cadă. Periajul uscat cu bicarbonat vă ajută să scăpați de celulele moarte ale pielii, astfel încât să puteți obține cele mai multe beneficii detoxifiante și purificatoare. Asigurați-vă că periați întotdeauna în direcția inimii pentru a crește circulația.

7 motive pentru a adăuga bicarbonat de sodiu la următoarea baie

1. Calmează eczema

Eczema este o afecțiune a pielii incredibil de frecventă. Numai bolnavii de eczeme știu cât de inconfortabilă poate fi. Studiile au constatat că băile frecvente cu bicarbonat de sodiu pot ajuta la ameliorarea mâncărimii.

Mncărimea produce erupții cutanate, astfel încât controlul mâncărimii este esențial pentru calmarea erupțiilor și vindecarea pielii. Când vine vorba de utilizarea băilor cu bicarbonat de sodiu pentru tratarea eczemelor, este foarte important să folosiți apă caldă, mai degrabă decât apă fierbinte, care vă poate usca și deteriora pielea.

2. Detoxifică-ți corpul

Dacă vă simțiți obosit, este posibil să aveți nevoie doar de o baie de detoxifiere pentru a vă înviora din nou. Bicarbonatul de sodiu este uimitor pentru curățarea și detoxifierea întregului corp, creșterea sistemului imunitar și eliminarea oricărei acumulări de toxine.

3. Ameliorarea durerii musculare

Sarurile Epsom și bicarbonatul de sodiu sunt o combinație perfectă pentru calmarea mușchilor dureroși după o sesiune de gimnastică. Recuperarea este esențială pentru a face progrese bune cu rutina de antrenament – așa că asigurați-vă că faceți aceasta cura terapeutica cel puțin o dată pe săptămână.

4. Calmarea intepaturilor de insecte

Dacă ați avut vreodată urticarie, știți că nevoia de a va scarpina este ceva teribil. Pielea devine roșie și nu puteți face prea multe decât să aplicați creme cu steroizi. Incercați să faceți o baie rece cu puțin bicarbonat de sodiu. Rămâneți în jur de 10-15 minute și apoi ștergeți ușor pielea cu un prosop când ieșiți din cadă.

5. Elimina mirosurile

Când te-ai îmbolnăvit sau te lupți cu mahmureala, procesul de detoxifiere prin care trece corpul tău poate fi copleșitor, mai ales atunci când simți că nu poți scăpa de mirosul acela persistent care iese din porii tăi.

Cunoscut de mult timp pentru capacitatea sa de a absorbi mirosurile din frigidere, deșeurile din bucătărie și chiar și din încăperi, bicarbonatul de sodiu este un plus perfect pentru baie.

6. Ajută la combaterea ciupercilor pielii

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antifungice unice care ar putea ajuta la rezolvarea problemelor legate de ciupercile pielii sau ale unghiilor. Împreună cu utilizarea medicamentelor pe care vi le prescrie medicul dumneavoastră, o baie de bicarbonat de sodiu poate inhiba creșterea ciupercii și readuce pielea la normal.

7. Baie pentru bebelusi

Băile de bicarbonat de sodiu nu sunt doar pentru adulți – sunt suficient de sigure și pentru pielea bebelușilor. Adăugarea câtorva lingurițe la baia unui bebeluș poate ajuta la calmarea și vindecarea pielii lor sensibile de erupția pe scutec – total naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *