Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 7 utilizări zilnice și virtuți ale bicarbonatului de sodiu
7 utilizări zilnice și virtuți ale bicarbonatului de sodiu

7 utilizări zilnice și virtuți ale bicarbonatului de sodiu

30 mart. 2021, 17:13,
BZI.ro, în Sanatate

Biodegradabil, netoxic, comestibil, economic: ce putem face cu bicarbonatul de sodiu? Se știe chiar că poate reduce inflamația în bolile autoimune, potrivit unui studiu din SUA. Iata 7 utilizări zilnice și virtuți ale bicarbonatului de sodiu!

Este greu fără bicarbonat de sodiu in casă: această pulbere albă versatilă, foarte utilă în viața de zi cu zi, este potrivită pentru utilizări multiple, atât în ​​bucătărie, cât și în restul casei.

Potrivit unui studiu american publicat în Journal of Immunology, consumul de bicarbonat de sodiu zilnic și în doze mici ar putea chiar „reduce inflamația prezentă în bolile autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă”. Mai exact, cercetatorii raportează că „poate încuraja sistemul imunitar să promoveze un mediu antiinflamator și, astfel, să fie un tratament potențial pentru bolile inflamatorii”.

Bicarbonatul de sodiu pentru alimente este potrivit și pentru gospodărie. Iata 7 utilizări zilnice și virtuți ale bicarbonatului de sodiu!

1. Detergent pentru covoare

Pentru a curăța simplu și natural un covor și a alunga mirosurile neplacute, presărați bicarbonat de sodiu, frecați totul cu o perie și lăsați-l să acționeze câteva ore. Excesul va fi apoi aspirat.

2. Deodorant pentru frigider

O cană in care puneti trei până la șase linguri de bicarbonat de sodiu o asezati in frigider, de preferință in partea de sus. Va neutraliza mirosurile. O amestecăm din când în când și o schimbăm în fiecare lună.

3. Săpun pentru fructe și legume

Pentru a scăpa de pesticidele din fructe și legume, va sfătuim să diluăm 5 g de pulbere într-un litru de apă și să scufundam aici fructele și/sau legumele timp de aproximativ 15 minute.

4. Un aliat al dinților albi

Puteți amesteca puțin bicarbonat de sodiu cu apă pentru a face o pastă pe care sa o utilizați după periajul tradițional cu pasta. Dar fii atent, nu fa asta mai mult de o dată la zece zile pentru a evita deteriorarea smalțului. Clătiti apoi bine.

5. Deodorant

Umezim puțin axilele, aplicăm puțin bicarbonat, tamponăm cu un prosop și gata. Fii atent, dacă simți vreo intoleranță, este mai bine să eviți această procedura.

6. Un remediu natural pentru digestie

Bicarbonatul de sodiu alimentar ne poate ajuta să redobândim un echilibru digestiv: dacă avem probleme cu digestia după masă sau în caz de reflux acid, putem amesteca o linguriță într-un pahar cu apă și o putem bea. Evident, un medic trebuie consultat în cazul unor probleme repetate.

7. Un substitut al drojdiei în produse de patiserie

Poate fi folosita ca drojdie: o linguriță la 200 g de făină și, pentru a-i îmbunătăți acțiunea, adăugați o picătură de oțet de mere sau suc de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *