Remedii naturiste

8 remedii pentru o calmare rapidă a durerilor de cap

Publicat: 14 ian. 2021
femeie cu durere de cap
Durerea de cap își găsește adesea sursa în obiceiurile noastre proaste. Acest lucru este valabil mai ales atunci când suferiți de lipsă de somn sau deshidratare repetată.

Durerile de cap și migrenele apar întotdeauna fără avertisment. Și foarte des, acest lucru face ca sarcinile zilnice să fie mai complicate decât ne așteptam (atunci când nu ne strică întreaga zi). Din fericire, există mai multe modalități de a scăpa de ele în mod eficient decât antiinflamatoarele. Numeroasele remedii naturale și gesturi magice vă pot aduce într-adevăr ușurare în cazul unei dureri mari de cap și vă pot întoarce la rutina zilnică. Iată 8 remedii pentru calmare rapidă!

Luați în considerare consultarea unui medic dacă durerile de cap sunt frecvente. Acest lucru vă va ajuta să identificați cauza unui tratament adecvat și de durată pentru ameliorarea durerii pe termen lung.

Iata 8 remedii pentru o calmare rapidă a durerilor de cap!

Ascultă nevoile corpului tău

Durerea de cap își găsește adesea sursa în obiceiurile noastre proaste. Acest lucru este valabil mai ales atunci când suferiți de lipsă de somn sau deshidratare repetată. Într-adevăr, oboseala poate provoca dureri de cap. Doar păstrarea calmului și închiderea ochilor pentru câteva momente vă poate ajuta să vă recuperați sistemul nervos. Pentru un pui de somn, 20 de minute este o perioadă bună de timp, dar, evident, puteți dormi mai mult dacă simțiți nevoia. În același timp, nu uitați să rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei, cu apă sau băuturi fără cofeină sau alcool. Într-adevăr, acestea deshidratează corpul, iar apoi atacul de migrenă este garantat! Acest lucru va ajuta la prevenirea durerii.

Masați-vă cu ulei esențial de mentă

Multe uleiuri esențiale au proprietăți antiinflamatoare și analgezice și, prin urmare, pot înlocui cu ușurință aspirina, ibuprofenul sau paracetamolul clasic. Cu toate acestea, nimeni nu vă va liniști la fel de repede și de bine ca uleiul esențial de mentă! Foarte analgezic, oferă un efect de cub de gheață care amorțește durerea. Doar diluați două picături în ulei vegetal și masați tâmplele și fruntea, evitând ochii. Vă rugăm să rețineți: acest ulei este interzis femeilor însărcinate și care alăptează, copiilor și pacienților cu epilepsie.

Ceai de lavandă

Lavanda este o plantă extraordinară ale cărei proprietăți calmante ajută la ameliorarea multor afecțiuni. Este printre cele mai bune remedii rapide pentru o durere de cap cauzată de tensiunea musculară, în special la nivelul gâtului și umerilor. Spre deosebire de menta, lavanda va acționa direct asupra sistemului nervos pentru a oferi ușurare. Pentru a face acest lucru, beți 3 până la 4 căni de ceai de lavandă pe zi, inclusiv una la culcare. Dacă ați rămas fără lavandă, luați în considerare și ghimbirul, ale cărui proprietăți antiinflamatorii fac minuni pentru toate tipurile de durere.

Apa rece

Decongestionant și analgezic, frigul este excelent pentru stimularea circulației sângelui în vasele de sânge și ameliorarea oboselii. Deși nu este cel mai practic mod de a ameliora o durere de cap atunci când sunteți departe de casă, este totuși unul dintre cele mai rapide și mai eficiente remedii. Pentru a face acest lucru, spalați cu apă rece față timp de un minut. Apoi, ai grijă să petreci câteva momente cu ochii închiși.

Strângeți un creion între dinți

O altă tehnică foarte ușoară, rapidă și eficientă, mai ales în cazul unei dureri de cap tensionate! Strângeți ușor un creion între dinți, fără să-l mușcați și stați asa câteva clipe. Acest lucru va ajuta la relaxarea întregului maxilar și, prin urmare, a mușchilor. Este o modalitate bună de a ameliora tensiunea și durerile de cap fără analgezice.

Un decoct din coajă de salcie albă

Salcia albă este un fel de aspirină vegetală datorită salicosidei, principalul său ingredient activ. Este una dintre acele plante bine cunoscute în medicina tradițională pentru combaterea febrei, reumatismului și inflamațiilor dureroase. Pentru a folosi această scoarță, folosiți 1 până la 2 lingurițe de scoarță (în jur de 30 g) pentru o ceașcă de apă. Puteți bea până la 3 căni pe zi. Aveți grijă, nu este recomandata persoanelor alergice la aspirină, femeilor însărcinate sau care alăptează și persoanelor care iau anticoagulante.

Infuzie de musetel

Este unul dintre cele mai bune remedii pentru durerile de cap ușoare și tranzitorii, iar acțiunea sa împotriva durerilor de cap este recunoscută de OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Și este mai presus de toate un tratament excelent pe termen lung pentru persoanele care suferă de migrenă, luat de-a lungul a 4 până la 6 săptămâni (cu febră singură sau în combinație cu salcie albă). Pentru dozare, numărați 125 până la 250 mg de musetel la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Atenție, acest remediu nu este recomandat femeilor însărcinate, femeilor care alăptează și copiilor.

Masaje sau reflexoterapie

Această ultimă idee este grozavă, deoarece nu necesită pregătirea sau cumpărarea vreunui produs sau plantă. Trebuie doar să învățați mișcările corecte și să le aplicați atunci când apare durerea de cap. Puteți masa câteva puncte pe față, de exemplu, dar reflexologia pe mâini sau picioare poate aduce, de asemenea, o ușurare reală! De exemplu, puteți masa zona „palmată” între degetul mare și arătătorul fiecărei mâini, timp de un minut. Pentru o relaxare maximă, este posibilă și masarea marginilor interioare și exterioare ale degetelor mari și a zonei aflate chiar sub al doilea și al treilea deget.

Adauga un comentariu