Diete si regimuri

9 alimente pentru curățarea ficatului

Publicat: 07 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
9 alimente pentru curățarea ficatului
Ridichea neagră stimulează secreția de bilă.

Ficatul acționează ca un filtru pentru a elimina toate toxinele și deșeurile din corpul nostru. Este dotat cu o putere de autocurățare, dar anumite alimente îl pot ajuta in acest proces. Iata 9 alimente pentru curățarea ficatului!

Ten galben, oboseală, constipație, dureri de stomac, ficatul poate fi plin de toxine. Cel mai mare organ din corpul nostru îndeplinește mai mult de 250 de funcții esențiale pentru o sănătate optimă. La fel ca gunoiul pe care îl aruncăm în mod regulat, acesta filtrează sângele eliminând toate toxinele, deșeurile, poluanții, metalele grele sau substanțele chimice din medicamentele pe care le luăm, de exemplu. Cu toate acestea, cu cât primește mai multe deșeuri și toxine, cu atât va reuși mai greu să le elimine.

Toxinele se vor acumula și ficatul va deveni saturat. Mâncarea industrială, mesele repetate la fast-food, produse de patiserie, bomboanele, produsele de patiserie sau ciocolată, alcoolul excesiv dăunează ficatului. Dar nu numai. Stresul tinde de asemenea să-l slăbească.

O revizuire a dietei este esențială prin concentrarea asupra alimentelor care vă vor permite să vă curățați ficatul.

9 alimente pentru curățarea ficatului

Ceai verde

Un antioxidant puternic, ceaiul verde a făcut obiectul unor studii științifice care au demonstrat eficacitatea sa în lupta împotriva îmbătrânirii celulare. Dar nu numai. Este plin de catehine, molecule care întăresc și îmbunătățesc funcționarea ficatului. Una până la 3 căni pe zi, iar ficatul vă va mulțumi.

Lamaia

Un suc de lămâie zilnic vă permite să beneficiați de vitamina C anti-oboseală, dar asta nu este tot. Acest fruct stimulează ficatul ajutându-l să elimine toxinele. Poate fi inclus și în sosurile de salată.

Avocado

Avocado conține mulți antioxidanți care au puteri purificatoare. Ele ajută ficatul să elimine excesul. În plus, acizii săi grași ar avea virtutea regenerării unui organ uneori supraîncărcat cu toxine.

Spanac

Spanacul este, de asemenea, un mare aliat pentru ficat. Conține betaină, o substanță care susține o bună sănătate digestivă și hepatică. Un motiv bun pentru a-l consuma în cazul unui ficat supraîncărcat.

Sfeclă

Această legumă este ambalată cu antioxidanți esențiali pentru a ajuta ficatul să rămână în stare bună. Prin facilitarea detoxifierii corpului, sfecla permite optimizarea funcțiilor intestinale și digestive.

Grapefruit

Acest fruct conține naringină și aurapten, molecule care activează detoxifierea ficatului și ajută la eliminarea colesterolului și a trigliceridelor prezente în sânge. Aveți grijă dacă luați anumite medicamente cu care uneori nu este compatibil. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări în cazul tratamentului medicamentos.

Ciocolata neagra

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată. În cazul unui ficat intoxicat, nu este nevoie să vă privați de ciocolata. Atenție, fără lapte sau ciocolată albă! Alegeți-o pe cea neagra cu cel puțin 70% cacao. Bogata în antioxidanți care ajută la combaterea îmbătrânirii și inflamației celulare, poate fi consumata zilnic în cantități mici. Sau maxim două pătrate pe zi.

Ridichea neagră

Ridichea neagră stimulează secreția de bilă. Acest lucru elimină anumite deșeuri produse de corpul nostru. De asemenea, curăță ficatul de alcool, reziduuri de droguri sau poluanți. Prin stimularea bilei, ficatului i se permite să se regenereze singur.

Anghinare

Această legumă are nenumărate beneficii pentru sănătatea ficatului nostru. Conține două molecule: cinarină și silimarină, găsite în principal în frunze. Anghinarea are capacitatea sa de a stimula producerea de bilă. Și astfel, scăpați organismul nostru de toxinele care îl aglomerează.

Adauga un comentariu