Remedii naturiste

9 lucruri uimitoare pe care le poti face cu pliculețele de ceai folosite

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
9 lucruri uimitoare pe care le poti face cu pliculețele de ceai folosite
Dacă aveți des părul gras, puteți folosi ceaiul pentru a îndepărta toată murdăria.

Dupa ce ne facem o ceașcă de ceai, aruncăm adesea pliculețul folosit la coșul de gunoi. Aceasta este o adevărată risipa, deoarece există atât de multe lucruri de făcut cu pliculețele de ceai… Iata cateva sfaturi practice pentru care puteti folosi pliculețele de ceai! Știați că plicurile de ceai uzate sunt foarte utile în gospodărie?

Spalarea vaselor

Ceaiul are un efect dezinfectant și poate fi foarte util atunci când vine vorba de curățarea vaselor. Pur și simplu puneți vasele murdare în chiuvetă, turnati apă și adăugați trei pliculețe de ceai folosite. Se lasă la macerat peste noapte și a doua zi dimineață veți putea îndepărta foarte ușor toată murdăria de pe vase. Nici măcar nu va trebui să freci!

Ce poti face cu pliculețele de ceai folosite: dai aroma orezului

Îți place orezul, dar ti se pare că are un gust cam sec? Un pliculeț de ceai poate fi util. Adăugați-l în apa din oala de orez. Acest lucru îi va oferi orezului o aromă bună. Aromele de ceai care se potrivesc bine cu orezul sunt iasomia și chai, de exemplu.

Ingrijeste plantele cu pliculețe de ceai

Plantele pot beneficia și ele de puțin ceai. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul are o proprietate care protejează plantele de apartament împotriva ciupercilor și mucegaiurilor dăunătoare. Fierbeți niște apă și adăugați plicul de ceai folosit. Veți face un fel de ceai ușor. Lasati să se răcească complet și folosește-o pentru a uda plantele de apartament.

Ce poti face cu pliculețele de ceai folosite: elimini mirosurile urate

Ceaiul are puterea de a masca mirosurile rele. De aceea, este bine să puneți pliculețele de ceai folosite în locuri urat mirositoare, cum ar fi cutia de gunoi a pisicii sau fundul unei galeti de gunoi. Veți observa că mirosurile urâte vor fi absorbite rapid.

Baie relaxanta cu pliculețe de ceai

Puteți adăuga, de asemenea, pliculețe de ceai folosite în apa de baie pentru un parfum liniștitor. În plus, antioxidanții din ceai sunt buni pentru piele! Alegeți un parfum frumos precum ceai de mușețel sau iasomie, pentru a avea parte de relaxare.

Intepaturile de insecte se calmeaza cu pliculețe de ceai

Cu ajutorul unui pliculeț de ceai folosit, puteți calma o mușcătură de tantar. Acest sfat funcționează bine și atunci când sunteți ars de soare.

Părul gras se „trateaza” cu pliculețe de ceai

Dacă aveți des părul gras, puteți folosi ceaiul pentru a îndepărta toată murdăria. Înmuiați trei sau patru pliculețe de ceai într-o cantitate considerabilă de apă fierbinte și lăsați-leo să actioneze timp de o jumătate de oră. După ce ți-ai spălat părul cu șampon și balsam, toarnă apa de ceai peste păr și nu-l clăti.

Ce poti face cu pliculețele de ceai folosite: covor mai curat

Ai un covor frumos în sufragerie, dar începe să miroasă puțin urat? Presărați conținutul uscat al unui plic de ceai și lăsați să actioneze puțin. Apoi aspirați covorul așa cum o faceti în mod normal.

Încălțăminte care nu mai miroase

La fel ca un covor, pantofii pot începe să miroasă destul de rău după un timp. Lăsând peste noapte un pliculeț uscat de ceai în pantofi, puteți scapa de aceste mirosuri rapid!

Adauga un comentariu