Local

A ajuns după gratii după ce a fost prins beat mangă la volan. Nu a fost singurul șofer prins pe picior greșit de polițiștii rutieri

Publicat: 05 apr. 2021
Polițiștii din Iași în uniformă, în timpul unor controale în trafic
Polițiștii din Iași, alături de autospeciale în trafic

Un șofer a fost prins beat la volan și a ajuns în spatele gratiilor. Nu a fost singurul care a avut de-a face cu polițiștii în weekend. Oamenii legii au deschis mai multe dosare penale și au împărțit sancțiuni

Un ieșean a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins beat la volan. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infarcțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 2 aprilie 2021, un bărbat de 37 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 3 aprilie 2021, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Un ieșen s-a ales cu dosar penal după ce, beat fiind, a intrat cu mașina într-un podeț

Și un alt ieșean s-a ales cu bătăi de cap după ce s-a urcat băut la volan. El nu a fost oprit în trafic, însă a ajuns pe mâna polițiștilor după ce a provocat un accident. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 2 aprilie 2021, un bărbat de 52 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza localității Chicerea, ar fi intrat în coliziune cu un podeț, în urma impactului rezultând rănirea conducătorului auto. De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.

S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu numere de înmatriculare false

Cu dosar penal s-a ales și un tânăr din Podu Iloaei. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583 în localitatea Podu Iloaiei, un autoturism care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare din Germania, condus de un tânăr de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost sustrase din Germania, iar autoturismul condus de tânărul de 21 de ani a fost înmatriculat în Germania, ulterior fiind radiat din circulație.

Tânărul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Italia. În urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului și s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals. Cercetările continuă.
Adauga un comentariu