Eveniment-Social

A doua probă din cadrul examenului național de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, are loc astăzi!

Publicat: 17 aug. 2022
Stilou pe fisa
Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor susține astăzi, 17 august 2022, a doua  probă din cadrul examenului național de Bacalaureat

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor susține astăzi, 17 august 2022, a doua probă din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 18 august să se desfășoare proba la alegere. La nivelul județului Iași, pentru susținerea probelor din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 702 candidați

A doua probă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie

Rezultate bac
Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 august

În vederea susținerii probelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat s-au înscris 702 de candidați. În perioada 22-29 august, candidații vor susține probele de verificare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a competențelor digitale și a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor fi desfășurate în 3 centre organizate în municipiul Iași pentru acest examen, anume Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași, precum și Liceul Tehnologic de Transporturi și Construcții Iași. Programele de examen au fost modificate ca urmare a influenței pandemiei de COVID-19 asupra activităților didactice.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august, cel târziu la ora 12:00.

„Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Reguli ce trebuie respectate pentru o bună desfășurare a examenului

Creion pe fisa
Toți candidații trebuie să știe că probele încep la ora 9:00

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor. Toate sălile de examen sunt echipate cu camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor este permisă doar folosirea stilourilor sau a pixurilor cu cerneală ori pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor se va utiliza numai creionul negru. Sunt interzise mijloacele de calcul, iar hârtia utilizată e doar cea distribuită în sala de examen.

De asemenea, se interzice introducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoșelor, precum și a manualelor, dicționarelor, notițelor sau a altor mijloace de stocare de informații sau de comunicare, cum ar fi telefoanele sau tabletele.

În același timp, candidaților le este strict interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. În caz contrar, cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen și, drept urmare, nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Pentru a fi declarați promovați candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: recunoașterea, echivalarea și susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea, precum și obținerea mediei 6, cel puțin, la probele scrise.
Adauga un comentariu