International

A fost identificat unul dintre teroriștii de la Viena: Un tânăr de 20 de ani, care a vrut să plece în Siria ca să lupte pentru ISIS – FOTO

Publicat: 03 nov. 2020
Teroristul ucis în Viena a fost identificat
Teroristul ucis în Viena a fost identificat

Ministrul de interne austriac a anunțat că a fost identificat unul dintre teroriștii de la Viena. Atacatorul ucis era un simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, care a vrut să plece în Siria ca să lupte pentru ISIS.

Reprezentanții poliției austriece au precizat că nu exclud ipoteza mai multor atacatori, cel puțin unul dintre ei fiind dat în urmărire.

„Suspectul era înarmat cu o centură de explozibili, care s-a dovedit a fi falsă și cu o armă automată. El era un simpatizant al organizației teroriste Stat Islamic. O anchetă detaliată este în prezent în desfășurare în mediul atacatorului, dar nu pot intra în amănunte, pentru a nu peciclita investigația noastră”, a declarat ministrul de interne din Austria, Karl Nehammer.

Patru oameni au murit în atacul terorist

Cel puțin patru oameni au murit în atacul terorist comis luni seară, la Viena, de mai mulți indivizi înarmați. Patru au fost arestați, iar unul ar fi încă în libertate și este căutat de polițiști. Un alt atacator a fost ucis, despre care autoritățile austriece au spus că un simpatizant al Statului Islamic.

Poliția austriacă a arestat în ultimele ore mai multe persoane pe care le suspectează că aveau legături cu teroristul eliminat de trupele speciale. Ministrul a precizat că forțele de ordine au avut nevoie de explozibili pentru a pătrunde în locuința acestuia.

Teroristul împiedicat să plece în Siria a comis un atac în Austria

Presa din Austria a oferit mai multe informații despre atacatorul ucis. Florian Klenk, redactorul-șef al ziarului Falter, a spus că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, născut în anul 2000 în Viena din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord.

Tânărul era monitorizat de poliție pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS. Potrivit sursei citate, el a fost împiedicat să plece, dar poliția nu a crezut că poate organiza un atac terorist acasă.

În trecut, el a publicat pe contul său de Instagram mai multe fotografii în care apare cu mai multe arme automate, dar și imagini din momentul în care a depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS, relatează cotidianul german Bild. Mai mult, luni, el ar fi trimis clipuri cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram.

Atacurile din Viena au avut loc simultan în șase locuri

Atacul a început în apropierea unei sinagogi, dar nu se știe dacă aceasta a fost ținta reală, mai ales că nu se afla nimeni acolo. Aproape simultan, au fost raportate focuri de armă în mai multe zone din centrul capitalei Austriei, printre care un centru evreiesc, aflat în apropierea sinagogii, și la două restaurante.

Presa austriacă scrie că este vorba despre un atac coordonat, executat simultan de mai multe persoane. Localurile din centrul Vienei erau pline la momentul producerii incidentului, fiind ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei carantine parțiale impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Adauga un comentariu