Actualitate

A fost publicată lista centrelor unde românii se pot testa pentru a pleca în Grecia

Publicat: 12 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A fost publicată lista centrelor unde românii se pot testa pentru a pleca în Grecia
A fost publicată lista centrelor unde românii se pot testa pentru a pleca în Grecia

Ministerul Sănătății a publicat, astăzi, lista centrelor din țară unde românii pot face testul molecular fără de care nu pot intra în Grecia.

Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, lista completă a centrelor de testare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

A fost publicată lista centrelor unde românii se pot testa pentru a pleca în Grecia: Unde poate fi găsită

Lista a făcută publică pe pagina de web, pe www.ms.ro, și conține adresele și numerele de telefon ale acestora. Este vorba de centre publice, respectiv spitale și Direcții de Sănătate Publică, precum și de centre private.

Decizia publicării acestei liste vine după ce toţi turiştii care merg în vacanță în Grecia sau Cipru vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Începând de miercuri dimineaţă, ora 06:00, toţi turiştii care vor intra în Grecia prin vama Kulata-Promachonas vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Grecia nu va fi singura ţară ce condiţionează accesul românilor de prezentarea rezultatului negativ al unui test COVID-19. La fel procedează şi Cipru şi, de câteva zile, Austria. Şi în Slovacia ai nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a intra în ţară, însă, chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat. Dacă rezultatul e negativ, abia atunci îţi poţi începe sejurul.

La sosirea în Olanda, românilor le este recomandat să se autoizoleze la domiciliu, pentru 14 zile, iar în Marea Britanie, autoizolarea pentru 14 zile este obligatorie pentru cei veniţi din România.

De luni începând, accesul rezidenţilor români va fi interzis în Lituania. O altă ţară ce ne interzice complet accesul este Malta, cel puţin până pe 15 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

Pe lista țărilor cu restricţii pentru persoanele ce sosesc din România se află şi Norvegia,  dar şi Finlanda. Autoizolarea este obligatorie şi dacă ajungi în Irlanda, Slovenia sau Estonia, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi.

Turiști români și bulgari, depistați cu COVID-19 în Grecia

Autoritățile din Grecia au depistat 29 de turiști români și bulgari pozitivi la testul Covid-19. Aceștia au fost testați la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas.

Guvernul de la Atena s-a reunit de urgență într-o videoconferință și este posibil să se ia măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri, de la momentul în care au fost deschise porțile pentru turiștii străini, informează Iefimerida.gr.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19. Potrivit presei din Grecia, Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi.

De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. Circa 100 de turiști străini în Grecia au fost confirmați cu COVID-19. Printre aceștia sunt și 3 români, potrivit MAE.

 

Adauga un comentariu