Actualitate

Doi români, confirmați cu COVID-19 în Grecia. Care este situația lor

Publicat: 09 iul. 2020
ALT=
Doi români, confirmați cu COVID-19 în Grecia. Care este situația lor

Doi turiști români au fost testați pozitiv pentru COVID-19 în Grecia, anunță Ministerul de Externe. O altă turistă din România a fost confirmată cu noul coronavirus săptămâna trecută.

Cele două cazuri sunt un român aflat în Insula Thassos și un altul aflat în Paralia Katerini. Cel aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei. Potrivit MAE, starea sa de sănătate este bună. Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a contactat Consulatul General al României la Salonic, pentru a anunța că a fost testat pozitiv. Și starea de sănătate a acestuia este bună.

Doi români, confirmați cu COVID-19 în Grecia: Proceduri schimbate anunțate de MAE

Ambasada României la Atena a făcut demersuri de urgență pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităților elene vizând situația cetățenilor români depistați pozitiv.

MAE anunță de asemenea că procedura aplicabilă turiștilor care merg în Grecia și care sunt testați pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

MAE mai arată că a discutat cu autoritățile de la Atena despre testarea turiștilor la punctul de frontieră și că testarea se face în continuare aleatoriu, nu pentru toți cei care trec frontiera, cum a scris presa elenă.

Turiștii, testați la intarrea în țară

Grecia anunță că va testa toți turiștii care intră în țară pe la vama Kulata-Promachonas. Decizia oficialităților elene vine după înregistrarea unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee), a relatat astăzi postul de radio naţional bulgar (BNR), citat de novinite.com.

Până astăzi, au fost consemnate mai multe cazuri de turiști infectați cu COVID-19 în Grecia. Astfel,  în insula Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Autorităţile de la Atena au declarat, referitor la agravarea situaţiei epidemice în unele ţări balcanice, că numărul testelor efectuate asupra persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

Astăzi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de mâine traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei.

Potrivit site-ului ekathimerini.com, autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee). Conform unor relatări publicate miercuri, ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.

Adauga un comentariu