Actualitate

Turiști români și bulgari, depistați cu COVID-19 în Grecia. Guvernul anunță noi măsuri

Publicat: 10 iul. 2020
ALT=
Turiști români și bulgari, depistați cu COVID-19 în Grecia. Guvernul anunță noi măsuri

Autoritățile din Grecia au depistat 29 de turiști români și bulgaripozitivi la testul Covid-19. Aceștia au fost testați la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas.

Guvernul de la Atena s-a reunit de urgență într-o videoconferință și este posibil să se ia măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri, de la momentul în care au fost deschise porțile pentru turiștii străini, informează Iefimerida.gr.

Turiști români și bulgari, depistați cu COVID-19 în Grecia: Este necesar test negativ

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19. Potrivit presei din Grecia, Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene. Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi.

De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară. Circa 100 de turiști străini în Grecia au fost confirmați cu COVID-19. Printre aceștia sunt și 3 români, potrivit MAE.

Hoteluri pentru turiștii infectați cu noul coronavirus

 Turiștii din Creta depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 se pot caza în trei hoteluri amenajate de autorități. Potrivit lui Emmanuel Volikakis, şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania, unitățile hoteliere se găsesc în Chania și Heraklion. Zilele trecute, o turistă româncă ajunsă în insulă a fost depistată cu noul coronavirus.

Autorităţile din Creta au pus la dispoziţia turiştilor testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 trei unităţi de cazare. O unitate de cazare se găsește în Chania şi două în Heraklion, a declarat, joi, Emmanuel Volikakis, şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania.

Emmanuel Volikakis a declarat că în ultimele zile toți turiștii care sosesc pe aeroport sunt testați pentru COVID. Potrivit acestuia, turismul din insula Creta își revine ușor, ușor iar turiștii încep să sosească în număr mai mare.

„Este vorba despre 10 zile de când turismul a început încet, încet. Majoritatea oamenilor cred că probabil lucrurile se vor îmbunătăţi. Nu ştiu, vom vedea. Următoarele 20 de zile sunt necesare să vedem cum merge, deoarece în aceste zile au fost 2-3 probleme, dar noi suntem gata – spitalele noastre, toată lumea – să le oferim ajutorul în caz de probleme. Mai ales că am căpătat experienţă acum, deoarece mai mult de 3-4 luni am cooperat şi am încercat tot ce am putut mai bine că hotelurile noastre, spitalele şi toată lumea să fie gata să ajute oamenii care vin aici, în Chania”, a adăugat Volikakis.

Şeful Departamentului de Turism din regiunea Chania, Emmanuel Volikakis, a mai precizat faptul că unitatea medicala din zona este pregătită din toate punctele de vedere, întrucât „au avut timp să se organizeze şi să fie mai puternici şi mai pregătiţi decât înainte pentru cazurile de Covid”.

Adauga un comentariu