Local

A IX-a ediție a acţiunii cultural-caritabile „Copii de nota 10” – LIVE VIDEO/ FOTO

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Cu ocazia începerii anului şcolar, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, va organiza joi, 10 septembrie, în Parcul Expoziției, a IX-a ediție a acţiunii cultural-caritabile „Copii de nota 10”, în sprijinul copiilor familiilor defavorizate din clasele 0-VIII, care au domiciliul în Municipiul Iaşi. Acțiunea are ca scop diminuarea fenomenului de abandon şcolar, 550 de copii proveniţi din familii defavorizate urmând a primi ajutoare de urgenţă în natură, constând în ghiozdane cu rechizite, în valoare de aproximativ 125 de lei.

Primăria Municipiului Iași a organizat o acțiune caritabilă „Copii de nota 10”

Din cauza măsurilor privind pandemia de COVID-19, distribuirea pachetelor va avea loc în două etape: între orele 10.00 – 10.30 vor primi pachete beneficiarii a căror nume de familie începe cu litera A până la J inclusiv, iar între orele 13.00 – 13.30 vor primi beneficiarii a căror nume de familie începe cu litera L până la Z. Înainte de începerea fiecărei distribuiri de pachete va avea loc un scurt moment artistic.

Municipalitatea va asigura și o serie de măsuri sanitare, specifice perioadei de pandemie. Astfel, intrarea la eveniment se va face doar pe poarta principală cu asigurarea distanțării sociale prin marcaje.

Patru cadre medicale echipate corespunzător vor asigura termometrizarea tuturor participanților. Personalul administrativ va asigura dezinfecția mâinilor tuturor participanților și va distribui măști de protecție celor care nu au la momentul intrării.

Întreaga zonă, inclusiv scena și scaunele din perimetru vor fi dezinfectate înainte de începerea evenimentului, precum și între cele două etape de distribuire a pachetelor.

Pentru reușita evenimentului vor conlucra și Ateneul Național din Iași. care va asigura scaunele, instalația de sonorizare și momentul artistic, Servicii Publice Iași, care va asigura scena și branșamentul electric al acesteia, precum și panourile de gard pentru asigurarea perimetrului, și Poliția Locală Iași, care va asigura personalul necesar bunei desfășurări a evenimentului și respectarea măsurilor de ordine.

Rezultate, după contestaţii, la Iaşi în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020

La nivelul județului Iași, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 31. 95 %. Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (29.10%) se constată o majorare de 2,85%.

Prin urmare, 347 de candidați (cu 31 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 245 de candidați provin din promoția curentă, iar 102 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Au fost depuse 337 de contestații, defalcate astfel: proba E)a) – 77, proba E)c) – 114 și proba E)d) – 146. În cazul a 303 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

S-au prezentat 1086 de candidați din totalul celor 1347 de candidați înscriși. Din cauza unor fraude sau tentative de fraudă au fost eliminați 2 candidați.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 5 septembrie, la ora 10:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

 

Adauga un comentariu