Local

A mers la un vecin și l-a anunțat cu seninătate că și-a ucis propria mamă! După ce a bătut-o cu bestialitate, a decis să o înjunghie de mai multe ori! Ieșeanul, proaspăt ieșit de la „Socola”, riscă ani grei după gratii!

Publicat: 21 iun. 2021
O autospecială de Poliție și un cuțit plin de sânge
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în judecată un individ sub acuzația de omor

Un ieșean acuzat că și-a ucis propria mamă va da socoteală în instanță. La finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Ioan Stoica, sub acuzația de omor. Anchetatorii au spus că individul abia se externase din Institutul de Psihiatrie „Socola” când a comis fapta

Crimă oribilă, petrecută în Iași! Un individ a mers la un vecin și i-a spus să sune la Poliție, pentru că și-a ucis propria mamă. Ieșeanul abia fusese externat din Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași înainte de comiterea groaznicei fapte.
La finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Ioan Stoica, sub acuzația de omor. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și ieșeanul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Ioan Stoica, acuzat de omor de către anchetatori

Oamenii legii spun că Ioan Stoica (49 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva săptămâni, după un incident teribil. Conform anchetatorilor, Ioan Stoica a fost pacient până recent la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Internarea sa a fost făcută pe fondul unor afecțiuni psihice. Câteodată, pe semnătură proprie, femeia în vârstă de 69 de ani îl lua acasă, la cerere. Acest lucru s-a întâmplat și de curând.
După ce a ajuns acasă, în urma unui conflict avut cu mama sa, ieșeanul s-a enervat. La scurt timp, bărbatul și-a pierdut controlul și a recurs la un gest extrem. Procurorii spun că, după ce și-a bătut mama cu bestialitate, ieșeanul nu a fost mulțumit, așa că, în final, a înjunghiat-o de mai multe ori.

A dormit cu cadavrul victimei în casa din localitatea ieșeană Răducăneni

Anchetatorii au adăugat că Ioan Stoica a dormit cu cadavrul propriei mame în casa din Răducăneni.

„Pe fondul unor afecțiuni psihice, inculpatul S.I. a fost internat la Institutul de Psihiatrie «Socola» până pe data de 26 mai 2021. Pe 30 mai, în timp ce se afla în locuința comună, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri la nivelul feței și al corpului, a sugrumat-o, după care a înjunghiat-o de mai multe ori, leziunile provocate ducând la decesul victimei”, au afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform medicilor legiști, victima a murit prin sufocare, întrucât aceasta avea mai multe plăgi înjunghiate la nivelul gâtului, nasul spart și mandibula fracturată. Suspectul a fost examinat de către psihiatri pentru a se stabili dacă a fost în deplinătatea facultăților mintale când a comis fapta.

„Inculpatul a fost suspus unei expertize medico-legale psihiatrice, specialiștii concluzionând că a avut discernământ la momentul comiterii faptei. Medicul legist din cadrul IML Iași a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acută consecutivă unui politraumatism cu fracturi ale oaselor masivului facial, adică a piramidei nazale și a maxilarului. De asemenea, victima a suferit plăgi tăiate, înțepate, multiple care intersectează țesutul celular subcutanat și musculatura cervicală. Totodată, victima a suferit și o fractură de cartilaj tiroid”, au încheiat anchetatorii ieșeni.

Adauga un comentariu