Local

A mințit la notar, ca să pună mâna pe averea tatălui decedat! O ieșeancă a fost condamnată după ce a vrut să-și păcălească rudele! „Erau banii mei!”, a susținut femeia (EXCLUSIV)

Publicat: 01 oct. 2020
Judecătorii au condamnat o ieșeancă pe motiv că aceasta a mințit la notar pentru a pune mâna pe averea tatălui ei
O femeie a fost pedepsită de judecători după ce a dat declarații false

O ieșeancă a fost pedepsită de judecători, după ce a fost acuzată că a mințit la notar. Procurorii spun că Rodica Lazăr voia să pună mâna pe averea tatălui ei, decedat. În schimb, femeia a susținut că banii din conturile tatălui erau, de fapt, ai ei

O femeie a fost pedepsită de judecătorii ieșeni, după ce a mințit la notar. Rodica Lazăr a fost acuzată că a încercat să își păcălească rudele și să pună mâna pe averea tatălui ei, decedat. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnarea femeii la un an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru fals în declarații, participație improprie la fals intelectual și instigare la fals în declarații. În urma sentinței, judecătorii au decis și desființarea unor înscrisuri falsificate, printre care o sesizare emisă de Primăria comunei Țibana pentru deschiderea procedurii succesorale și certificatul de moștenitor suplimentar, emis de un birou notarial.

„Instanța respinge ca inadmisibilă acțiunea formulată de către partea civilă Costică L.”, au precizat magistrații ieșeni.

Rodica Lazăr, acuzată de fals în declarații, participație improprie la fals intelectual și instigare la fals în declarații

Procesul Rodicăi Lazăr a început pe 8 noiembrie 2018. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe femeia de 56 de ani, pe motiv că a mințit la notar pentru a pune mâna pe avere.

„Pe 22 ianuarie 2013, inculpata a declarat în fals la Primăria comunei Țibana că este singura moștenitoare de pe urma defunctului I.L., declarație cu ajutorul căreia a obținut sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale din 22 ianuarie 2013. Pe 22 ianuarie 2013, aceasta i-a instigat pe numiții E.U. și C.A. să declare în fals, în fața notarului public, cu privire la faptul că este singura moștenitoare de pe urma defunctului I.L. Pe 23 ianuarie 2013, folosindu-se de sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale, l-a instigat pe notarul public să emită certificatul de moștenitor, în care s-a consemnat, în fals, că inculpata Rodica Lazăr este singura moștenitoare după decesul tatălui ei”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Conturi bancare cu depozite de aproximativ 25.000 de lei

Anchetatorii au mai afirmat că I.L. a decedat pe 22 ianuarie 2012. Pe lângă Rodica Lazăr, acesta mai avea patru copii. La data decesului, defunctul I.L. avea în două conturi de la o bancă aproximativ 25.000 de lei, conform procurorilor ieșeni.

„Având cunoștință despre existența acestor sume de bani și dorind să beneficieze de întreaga sumă, întrucât considera că banii îi aparțin, reprezentând sumele pe care i le-a trimis tatălui său de-a lungul timpului, inculpata Rodica Lazăr s-a hotărât să obțină un certificat de unic moștenitor al defunctului I.L., cu ajutorul căruia să retragă sumele de bani din ambele conturi bancare”, au adăugat oamenii legii.

Potrivit acestora, femeia a mers la Primăria comunei Țibana și a declarat că este unica moștenitoare a bărbatului mort. Apoi, aceasta a luat doi martori și a mers la un notar din municipiul Iași, unde a obținut un certificat de moștenitor. Ulterior, femeia ar fi retras sumele de bani aflate în conturile amintite.

Femeia a susținut că banii fuseseră trimiși de ea tatălui său

La instanță, Rodica Lazăr a refuzat să dea declarații. Totuși, la audierile inițiale, aceasta a susținut că banii îi aparțineau ei, deoarece ea fusese cea care îi trimisese sumele respective tatălui său, din Italia. Pe de altă parte, unul dintre frații acesteia, Costică L. a susținut că, de fapt, tatăl lor avea bani deoarece creștea animale și le vindea. În plus, el a afirmat că atât lui, cât și celorlalți frați li se cuvenea câte o sumă de 5.000 de lei din cele două conturi ale tatălui decedat.

Însă, femeia a replicat, afirmând că, după moartea tatălui lor, a fost sunată de o nepoată care i-a spus că fratele ei ar fi luat din casa părintească vaca, porumbul, un vițel, păsări, băuturi și altele. În cele din urmă, judecătorii au condamnat-o, cu suspendare, pe ieșeanca acuzată că a mințit la notar pentru a pune mâna pe averea tatălui ei. Însă, magistrații au respins cererea de acordare de daune, formulată de fratele acesteia, considerând că banii provin din sumele trimise de femeie, din Italia.

Comentarii
Adauga un comentariu