Local

A murit Draga Olteanu Matei. Cunoscuta actriță era internată la Iaşi în stare gravă EXCLUSIV

Publicat: 18 nov. 2020
DRAGA OLTEANU MATEI a murit pe patul unui spital din Iasi
DRAGA OLTEANU MATEI a murit pe patul unui spital din Iasi

În această dimineaţă a murit cunoscuta actriţă Draga Olteanu Matei. Aceasta era internată în stare gravă la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Draga Olteanu Matei a fost o cunoscută artistă din România. În vârstă de 87 de ani, artista s-a retras în Piatra Neamţ. În ultimele zile starea ei de sănătate s-a agravat şi a fost transportată de urgenţă la spital.

UPDATE: Conducerea Spitalului Sf. Spiridon a decis să facă un gest remarcabil în contextul în care cunoscuta actriţă Draga Olteanu Matei a murit.

Cu alte cuvinte, oficialii Spitalului Sf. Spiridon au decis să arboreze un steag negru, de doliu, în semn de respect pentru cea care a fost o legendă a Teatrului românesc.

Draga Olteanu Matei a murit pe patul unui spital din Iaşi

În pofida eforturilor depuse de medicii ieşeni, Draga Olteanu Matei a murit în jurul orei 2.30 pe patul unui spital din Iaşi. Conform medicilor care se ocupau de îngrijirea cunoscutei actriţe Draga Olteanu Matei, starea ei de sănătate se ameliorase în urmă cu câteva zile. Medicii au afirmat la acea dată faptul că Draga Olteanu Matei prezintă o stare de sănătate mai bună decât în momentul în care aceasta a fost transportată la spital. Draga Olteanu Matei a fost transportată la spital având o hemoragie gravă. A reușit să comunice atunci cu medicii. A fost ulterior transportată la Terapie Intensivă, ulterior a fost adusă intr-o comă indusă. În pofida eforturilor depuse de medici, viața artistei nu a mai putut fi salvată.

Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul din Piatra Neamț, unde se afla internată pentru tratament de specialitate. Marea actriță a cinematografiei românești a fost transferată de urgență la Iași, starea acesteia fiind evaluată în permanență de către cadrele medicale. A fost internată de urgență la Clinica de Gastroenterologie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, după ce a suferit o hemoragie digestivă.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a fost o apreciată artistă din România. Aceasta era o actriţă de comedie şi a jucat pe toate scenele de teatru din ţară. A jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti dar şi în foarte multe filme şi la televiziune. A fost o emblemă a generaţiei de aur a teatrului românesc. Draga Olteanu Matei are un palmares de invidiat. A jucat în peste 50 de piese de teatru în 90 de fime şi în televiziune a avut peste 100 de roluri.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chirița” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași 1987), „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, în „Crima pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru, conform wikipedia.ro

Draga Olteanu Matei mai dorea să joace în piese de teatru

Draga Olteanu Matei spunea, în 2018, că trăieşte o dramă. Actriţă afirma că doreşte în continuare să joace în piese de teatru, dar nimeni nu o mai solicită. Jurnaliştii de la Click o sunase pe artistă în 2018 pentru a-i ura „La mulţi ani”.

„Vă mulţumesc pentru urări în avans, mai ales că eu niciodată nu răspund la telefon de ziua mea pentru că nu-mi place să fiu felicitată! Ce-mi doresc de ziua mea? Minte limpede, cuget curat şi inimă bună. O să fiu invitată la Cinema Dacia din Piatra Neamţ la «Săptămâna Filmului Românesc», unde se vor difuza şi multe filme cu mine în rol principal. (…) Omul propune, Dumnezeu dispune. Sigur că vreau să joc şi să primesc propuneri, însă nu au mai venit. Am jucat în destule producţii şi acum particip la acest festival unde vor fi mulţi tineri talentaţi”, a mai mărturisit Draga Olteanu Matei.

Comentarii
Adauga un comentariu