Cancan

A murit Ioan Costache, fondatorul trupei brașovene Ura De După Ușă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

Publicat: 23 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit Ioan Costache fondatorul trupei brașovene Ura De După Ușă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el
Ioan Costache a murit la vârsta de 49 de ani

Este doliu în lumea muzicii rock după ce Ioan Costache a murit. În vârstă de 49 de ani, fondatorul trupei brașovene Ura De După Ușă, s-a stins din viață după ce a luptat mai mulți ani cu o boală cumplită.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Vestea dispariției lui Costi i-a întristat enorm pe fanii lui.

Ioan Costache a murit. Liderul trupei Ura De După Ușă a luptat mai mulți ani cu o boală cumplită

Costi, după cum îi spunea prietenii, suferea de o boală cumplită, profesională, silicoza. Din nefericire, în cele din urmă artistul a pierdut lupta cu boala.

Vestea dispariției lui Costi i-a întristat enorm pe fanii lui.

”Din păcate astăzi Costi a plecat de lângă noi. Drum bun, prieten drag!”, au scris colegii de trupă pe pagina de Facebook.

Ura De După Ușa a fost prima trupa românească de după Revoluție care a îmbinat cu succes forța punk-ului cu melodicitatea heavy-metalui. A devenit în scurt timp cel mai cunoscut nume autohton de pe scena de hardcore-metal.

Trupa a luat ființă în anul 1992 în Zărnești, iar în 1995 a lansat primul album numit De ce atâta Ură.

Un alt artist s-a stins din viață la doar 25 de ani

Interpretul Adrian Bâc a murit la doar 25 de ani. Cântărețul a fost internat, în noaptea de luni spre marți, cu ocluzie intestinală. În momentul în care s-a prezentat la unitatea spitalicească, acesta avea tensiunea foarte mică și se afla în stare de șoc.

Adrian Bâc a murit pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad. Artistul a absolvit  Liceul de Arte Plastice „Sabin Drăgoi”, după care a studiat contabilitate și informatică la Universitatea Aurel Vlaicu, scrie presa locală.

Pasiunea să nemărginită pentru muzică l-a împins să se dedice în totalitate carierei de solist. Pe data de 29 mai, Adrian împlinise 25 de ani.

O altă moarte fulgerătoare a avut loc și în lumea literară din România. Scriitorul și dramaturgul Mircea Bradu, sub direcţiunea căruia teatrul orădean a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă a să, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 84 de ani.

Născut în 14 ianuarie 1937 în comuna Lăzăreni, în familia învăţătorului Ion Bradu, reputat etnograf şi folclorist, Mircea Bradu a absolvit Liceul Emanuil Gojdu din Oradea şi apoi Facultatea de Filologie din Bucureşti, devenind apoi redactor fondator al celei de-a V-a ediţîi a revistei de cultură Familia, dramaturg, membru şi laureat al Uniunii Scriitorilor din România.

Dumnezeu sa îi ierte!

Adauga un comentariu