Local

A murit un mare profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Este vorba de Iulian Popescu, fost decan al Facultății de Litere | EXCLUSIV

Publicat: 19 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit un mare profesor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Este vorba de Iulian Popescu fost decan al Facultății de Litere | EXCLUSIV
A murit prof.univ.dr. Iulian Popescu, fost decan al Facultatii de Litere a Universității "Al.I. Cuza" din Iași

Zi tristă pentru mediul universitar ieșean și nu numai. A murit un mare profesor al Universității „Al.I. Cuza”, Iulian Popescu, fost decan al Facultatii de Litere. Prof.univ.dr. Iulian Popescu era pensionar și cadru universitar emerit. Acesta a activat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere – Departamentul de Limbi și Literaturi Străine, Catedra de Limba și Literatura Franceză.

Prof.univ.dr. Iulian Popescu s-a născut la Constanța, la 9 iunie 1948. După terminarea studiilor liceale (1966), a devenit student al Facultății de Litere a Universității „Al.I.Cuza” (specializarea Limba franceză – Limba română), pe care a absolvit-o în anul 1971. În același an, și-a început cariera universitară ca asistent stagiar la Catedra de Limba și Literatura Franceză a universității ieșene.

Regretatul profesor obținuse titlul de doctor în litere al Universității București. El și-a încheiat cariera universitară în 2013, ca profesor titular. La finalul carierei, a primit titlul de Profesor Emerit al Universității „Al.I. Cuza”. Domeniile lui de predare și cercetare au fost: Lingvistica generală, Lingvistica franceză, Poetica și Stilistica. A publicat cărți, studii și articole în aceste domenii, a fost redactor șef al Analelor de limbi străine, a ținut cursuri și conferințe, a participat la manifestări științifice în țară și în străinătate (București, Cluj, Montpellier, Avignon, Pescara, Barcelona, Madrid).

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Adauga un comentariu