International

A nins în deșertul Sahara! Cel mai fierbinte loc al planetei, acoperit de zăpadă – FOTO/ VIDEO

Publicat: 21 ian. 2021
cămile și zăpadă în deșertul Sahara
Temperaturile în deșertul Sahara au coborât brusc. Au apărut fulgii de nea după 3 ani

Deşertul Sahara, unul dintre cele mai fierbinţi locuri de pe planetă a fost lovit de un val de frig. Mare le-a fost mirarea turiştilor care au simţit temperaturi sub zero grade şi au văzut fulgii de nea după o perioadă îndelungată. A nins în Sahara după 3 ani.

Temperaturile din renumitul deşert pot scădea brusc peste noapte, iar zăpadă în zona este extrem de rară. Motivul care a stat la baza acestui fenomen a fost anticiclonul. Acesta s-a deplasat în sensul acelor de ceasornic din Asia Centrală şi astfel a îngheţat şi a format zăpada. Cămilele de asemenea au fost surprinse de fenomenul rar.

A nins în deşertul Sahara 3 ani la rând

Într-un sat din Algeria a fost întâlnit un episod rar de frig. Astfel dunele de nisip de la marginea nordică a celui mai mare deşert al lumii a fost acoperit de zăpadă.

Fulgii de nea au apărut în timpul nopţii şi au dispărut rapid, dar nu înainte să fie filmate şi fotografiate în anul 2018, atunci când a fost al treilea an la rând în care a nins în această zonă. Zăpadă a apărut după aproximativ 4 decenii în care nu s-au produs astfel de evenimente.

Pentru a treia oară în ultimii 37 de ani, satul Ain Sefra aflat în Algeria, în deșertul Sahara, a avut parte de zăpadă.

„Am fost chiar suprinși să vedem zăpadă. A început să ningă duminică, iar abia după-amiază a început să se topească”, a spus fotograful Karim Bouchetata, care a realizat mai multe poze cu fenomenul inedit.

Nu este pentru prima oară când ninge în acest sat, însă astfel de fenomene au avut loc mai ales în ultimii ani. Mai precis, a mai nins și în 2016, în luna decembrie, dar și în ianuarie 2017. Până atunci însă satul Ain Sefra văzuse zăpada pentru ultima oară în 1979.

Nu doar în deșertul Sahara s-au înregistrat ninsori, ci și mai multe zone din statul american Hawaii, unde oamenii au văzut pentru prima oară în viața lor zăpadă.

Zăpadă în Hawaii. Unii localnici nu au văzut zăpadă niciodată

Un val de frig a lovit Statele Unite ale Americii în ianuarie 2018. Atunci, în Hawaii s-a putut observa pe cele mai înalte vârfuri cum un strat subţire de zăpadă s-a aşezat. O mare parte dintre localnicii şi turiştii care au urcat pe munte în acele zile au avut ocazia să vadă pentru prima dată în viaţa lor zăpada.

Fotografiile însoţite de mesaje de uimire au făcut înconjurul internetului şi au devenit virale, fiind un fenomen întâlnit extrem de rar într-o insulă din Pacific.

Un cetăţean care se afla într-o excursie pe muntele Mauna Kea susţine că temperatura era sub zero grade Celsius, şi erau rafale de vânt de 48 km/h.

”Zăpada este ceva ce nu avem șansa de a vedea foarte des în Hawaii și recent am avut o furtună care a acoperit vârfurile Maunai Kea și Mauna Loa cu un strat de zăpadă care strălucea sub soarele care încerca să ne încălzează. De sus se putea vedea Maui în depărate”, scrie internautul pe pagina sa de socializare.

Adauga un comentariu