Local

A rămas fără telefon mobil în timp ce era la păcănele! Cum a scăpat hoțul de probleme

Publicat: 12 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A rămas fără telefon mobil în timp ce era la păcănele Cum a scăpat hoțul de probleme
Un ieșean care a furat telefonul mobil al colegului de păcănele a scăpat de urmărire penală după ce păgubitul l-a iertat

Un ieșean care a furat telefonul mobil al colegului de păcănele a scăpat de urmărire penală după ce păgubitul l-a iertat

Se pare că victima era la o sală de jocuri din zona Ciurchi în momentul în care a sesizat că a rămas fără telefonul mobil. Hoțul a dus imediat bunul la un amanet, primind în schimb suma de 350 de lei

Imediat după incident, păgubitul a mers la poliție și a reclamat furtul, însă a retras plângerea după ce și-a recuperat telefonul, susținând că s-a împăcat cu vinovatul.

A rămas fără telefon mobil

Un ieșean acuzat de furt a scăpat de probleme fără prea mult efort. Individul furase un telefon mobil ce aparținea unui tânăr care, în acel moment, juca la aparate. Profitând de un moment de neatenție, individul a furat bunul și l-a dus imediat la amanet. După ce a sesizat ce s-a întâmplat și a apelat la oamenii legii care au avut acces la camerele de supraveghere, acesta și-a recuperat mobilul, făcând plângere.

„În jurul orei 19:00, în timp ce se afla în sala de jocuri, a sustras un telefon mobil, aparținând persoanei vătămate, cauzând un prejudiciu de 350 de lei.

Situația de fapt cu care a fost sesizată instanţa a fost stabilită în urma administrării următoarelor mijloace de probă: plângerea persoanei vătămate, declaraţia persoanei vătămate, bonul cu marca şi seria IMEI a telefonului sustras, proces-verbal de vizionare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere şi planşa foto, proces-verbal de identificare a telefonului la casa de amanet şi de lăsare a acestuia în custodie, copia contractului de împrumut cu amanet, declaraţiile de suspect”, precizau anchetatorii.

A iertat hoțul

Procesul ieșeanului a început la data 27.07.2016. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzațiile de furt.

„Magistrații au dispus încetarea procesului penal cu privire la infracțiunea de furt, deoarece a fost retrasă plângerea prealabilă, a intervenit împăcarea ori a fost încheiat un acord de mediere în condițiile legii.

Pentru termenul din data de 07.09.2022, persoana vătămată a depus o declaraţie autentică, iar la acelaşi termen, anterior citirii actului de sesizare a instanţei, inculpatul a dat o declaraţie în faţa instanţei, în prezența apărătorului, prin care amândoi au arătat că înţeleg să se împace total, definitiv şi necondiţionat cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt”, adăugau magistrații.

Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au fost sesizați recent cu privire la cazurile de furt care s-au petrecut tot mai des în ultima perioadă.

Recent, cei de la Biroul de Investigații Criminale și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași au percheziționat locuința unui tânăr în vârstă de 23 de ani, bănuit că ar fi comis furturi în serie, păgubind 5 persoane. Acesta ar fi sustras de la victime telefoane mobile și un portofel, lipsindu-le, în total, de aproximativ 9.000 de lei.

Polițiștii au găsit mai multe probe acasă la ieșean, pe care l-au dus apoi la audieri.

Adauga un comentariu