Coronavirus

A scăpat de COVID-19. Au trecut două săptămâni de la ultimul caz

Publicat: 05 iun. 2020
Fiji a scăpat de COVID-19
Fiji a scăpat de COVID-19

A scăpat de COVID-19. Fiji, statul insular din Oceanul Pacific, nu mai are niciun caz activ de COVID-19, a transmis prim-ministrul Voreqe „Frank” Bainimarama, scrie DPA.

„Deşi numărul testărilor a crescut în fiecare zi, au trecut 45 de zile de când am înregistrat ultimul caz. Fără să înregistrăm decese, rata noastră de însănătoşire este de 100%” , a scris prim-ministrul Bainimarama într-un mesaj publicat pe Twitter. „E vorba despre rugăciuni care au fost ascultate, muncă asiduă şi afirmarea ştiinţei!”, a adăugat politicianul.

Fiji, cu o populație de 900.000 de locuitori, a avut doar 18 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Primul pacient a fost testat pozitiv pe 19 martie, iar ultimul caz a fost înregistrat pe 21 aprilie.

Cum a scăpat de COVID-19

A scăpat de COVID-19. Ministrul Sănătății din Fiji, Ifereimi Waqainabete, a spus că Guvernul a continuat în această perioadă să testeze în mod constant toate cazurile suspecte care au fost raportate autorităţilor sanitare.

„Nu putem să lăsăm garda jos”, a continuat el.

Peste 2.000 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în Fiji. Aproximativ 100 de persoane se află în continuare în unităţi de carantină. Niciuna dintre ele nu a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Fiji şi-a închis graniţele pentru toţi călătorii din străinătate, însă organizează uneori curse aeriene de tip charter pentru cetăţenii săi.

În această ţară au rămas în vigoare restricţia care limitează adunările publice la cel mult 20 de persoane şi o dispoziţie adoptată la nivel naţional, care interzice rezidenţilor să îşi părăsească locuinţele pe timpul nopţii.

Fără decese din cauza COVID-19

Insulele Feroe nu au înregistrat niciun deces de Covid-19 până acum, performanță care i se datorează unui cercetător care și-a transformat laboratorul veterinar astfel încât să poată face teste de Covid-19 pentru oameni, relatează The Guardian.

În arhipeleagul din nordul Oceanului Atlantic o singură persoană infectată cu coronavirus a fost internată în spital. Insulele Feroe a fost dintre cele trei state din Europa – alături de Georgia și Lichtenstein – care nu a înregistrat niciun deces al unui pacient infectat cu coronavirus.

Succesul Insulelor Feroe în lupta cu coronavirusul se datorează cercetătorului Debes Christiansen. Acestea este șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn.

Christiansen a avertizat guvernul încă din luna ianuarie că trebuie să se pregătească pentru situația în care virusul depistat prima oară în China, va ajunge și în Insulele Feroe.

Adauga un comentariu