Eveniment-Social

A VIII-a Conferinţă Naţională a Societăţii de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România – FOTO

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A VIII-a Conferinţă Naţională a Societăţii de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România - FOTO
Conferinţă Naţională a Societăţii de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România

Având în vedere contextul epidemiologic actual, măsurile de prevenție ce se impun în vederea limitării numărului de infecții cu COVID – 19 și reglementările în vigoare referitor la organizarea de evenimente, s-a luat decizia ca ediția de anul acesta a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență și Catastrofă să se desfășoare online în perioada 8 – 10 octombrie 2020.

„Vom folosi o platformă dedicată pentru evenimente online ce asigură transmisii live de înaltă calitate, permite logarea concomitentă a tuturor participanților înscriși la eveniment, a lectorilor și a partenerilor, precum și accesul la zona expozițională virtuală. Suntem convinși că veți înțelege această decizie, în condițiile în care prioritatea tuturor în aceste momente este siguranța populației și binele pacienților noștri. În numele Comitetului de Organizare al conferinței mulțumesc pentru înțelegere și cooperarea tuturor participanților și partenerilor conferinței noastre.

Vă așteptăm în număr cât mai mare la ediția online a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență și Catastrofă!”, a transmis prof. Dr. Diana Cimpoeșu, președintele Conferinței Naționale a Societății de Medicină de Urgență și Catastrofă din România și șeful Departamentului UPU-SMURD – Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon” Iași.

A 56-a reuniune anuală a oftalmologilor (RAO 2020) a avut loc în perioada 24-26 septembrie, la Iași

Un eveniment de mare anvergură a avut loc la Iași, în perioada 24-26 septembrie 2020. Colegiul Medicilor Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Clinica I Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iași, Societatea Română de Oftalmologie, Fundaţia Oftalmologică “Diapreg” și Societatea de Medici și Naturaliști a organizat în perioada 24 – 26 septembrie „a 56-a reuniune anuală a oftalmologilor (RAO 2020)”, eveniment cu participare internaţională.

În paralel, Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) organizează „a 13-a reuniune oftalmologică a asistenților medicali”.

Cine poate participa la RAO 2020

Peste 400 de participanţi – medici primari, specialiști și rezidenţi în oftalmologie, alături de asistenţii medicali care lucrează în această specialitate – sunt așteptaţi la lucrările online ale evenimentelor.

Lucrările știinţifice se vor desfășura în mediul virtual de-a lungul a 3 zile.

Tematica ştiinţifică a RAO 2020 este „Tradiţie şi viitor în oftalmologie, prezenţi pe timp de pandemie”, subiect care va îngloba modalităţi variate de prezentare: prezentări orale, simpozioane, e-postere etc.. Manifestarea se bucură de o participare internaţională semnificativă care va crește calitatea și interesul acestei întâlniri.

Conferința Națională de Psihiatrie 2020, ediția a XIII-a, cu participare internaţională: „Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI”

Miercuri, 23 septembrie, încep lucrările Conferinței Naționale de Psihiatrie 2020, ediția a XIII-a, cu participare internatională, organizată de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie şi la care Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi este partener oficial.

Evenimentul, cu titlul „Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI”, se va derula virtual pe parcursul a patru zile şi se va bucura de prezenţa a peste 750 de specialişti din ţară şi din străinătate, care vor contribui la realizarea unui program ştiinţific deosebit de valoros şi antrenant.

„Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi este partener oficial al Conferinţei şi are onoarea de a deschide lucrările din acest an, ca o recunoaştere a tradiţiei şi importanţei majore în promovarea şi dezvoltarea sănătăţii mintale la nivelul întregii Românii. În 2020, evenimentul era conceput pentru a desfăşura la Iaşi, citadelă a ştiinţei şi culturii româneşti, însă, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost mutat în mediul virtual, fără să-şi abandoneze menirea de a oferi un cadru optim de dezvoltare tuturor activităţilor de bază din domeniul psihiatriei.Desfăşurarea Congresului coincide, de asemenea, cu Zilele Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi, un eveniment de anvergură internaţională, organizat în mod tradiţional toamna”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, director medical în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Adauga un comentariu