Local

A vrut să treacă înot Prutul ca să se vadă cu niște prieteni de pe net, dar polițiștii ieșeni i-au dat planurile peste cap! Acum nu mai are voie 5 ani în România – FOTO

Publicat: 20 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut să treacă înot Prutul ca să se vadă cu niște prieteni de pe net dar polițiștii ieșeni i-au dat planurile peste cap Acum nu mai are voie 5 ani în România - FOTO
Un individ din Republica Moldova a fost surprins de polițiștii de frontieră încercând să treacă granița în mod ilegal

Unui cetățean moldovean i-a venit ideea „strălucită” să tracă înot Prutul ca să își cunoască niște prieteni de pe rețelele de socializare. Din păcate pentru el, polițiștii de frontieră i-au zădărnicit planurile și, în loc să se ducă la distracții, a ajuns pe mâna oamenilor legii. Bărbatul are acum dosar penal și a fost trimis înapoi în țara natală

Un individ din Republica Moldova a încercat să treacă granița ilegal și a decis să treacă înot Prutul ca să își ducă scopul la îndeplinire. Din păcate pentru acesta, agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tomești l-au depistat și au luat măsurile necesare. Întrebat despre motivul pentru care a decis să traverseze frontiera, fără a fi observat, bărbatul a spus că dorea să se întâlnească cu niște prieteni cunoscuți pe internet.

Prins de polițiști, încercând să treacă înot Prutul

Recent, un cetățean moldovean a fost luat în vizor de polițiștii de frontieră, după ce a fost prins încercând să traverseze râul Prut pentru a intra în România, în mod ilegal.

„În data de 17 iulie 2022, în jurul orei 02:40, acționând în baza schimbului de informații cu structurile de frontieră din Republica Moldova, polițiștii de frontieră au organizat o acțiune specifică, pe timpul căreia, pe direcția localității de frontieră Prisăcani, județul Iași, au descoperit un bărbat a cărui prezență în zonă li se părea suspectă. Colegii noștri au procedat la interceptarea și legitimarea bărbatului. În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, dar și din declarațiile bărbatului, s-a stabilit că persoana este cetățean moldovean, care a trecut râul Prut cu intenția de a ajunge la niște prieteni, pe raza județului Iași, cunoscuți pe o rețea de socializare”, a declarat Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul I.T.P.F. Iași.

Acum, individul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să se stabilească dacă este sau nu vinovat. În urma acordului de readmisie, autoritățile din Republica Moldova l-au preluat pe bărbat, urmând să se efectueze cercetări și în țara vecină în ceea ce-l privește. După toate cele întâmplate, bărbatul nu mai are voie să calce în România vreme de 5 ani.

3 bărbați din Republica Moldova au încercat să „fenteze” vama

Luna trecută, agenții de frontieră din Iași se aflau pe raza localității Medeleni, unde au depistat 2 bărbați a căror prezență în acea zonă era suspectă. Când le-au cerut explicații indivizilor, au descoperit că situația era mai gravă decât se așteptau.

„Pe direcția localității de frontieră Medeleni, județul Iași, polițiștii de frontieră au observat doi bărbați a căror prezență în zonă nu era justificată. O a treia încerca să urce într-un mijloc de transport pentru a ajunge în municipiul Iași”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Pe lângă traversarea ilegală a graniței, oamenii legii au descoperit că unul dintre bărbați ar fi avut și alte probleme. Polițiștii au descoperit asupra lui documente cu însemnele autorităților din Bulgaria, despre care se bănuiește că ar fi false. Mai mult, polițiștii au aflat că pe numele individului sunt emise două alerte de către autoritățile din Germania și Cehia.

„Asupra unuia dintre ei au fost descoperite o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false. Totodată, colegii noștri au constatat că, pe numele bărbatului, sunt două alerte emise, una din data de 11 ianuarie 2022, de autoritățile din Germania. Este căutat în vederea participării la o procedură judiciară”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, comisarul-șef de poliție Denis Mihaela Lazăr.

Și în cazul acestor bărbați care au decis să treacă înot Prutul pentru a traversa ilegal granița s-a deschis dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Adauga un comentariu