Local

A vrut să se simtă ca în Jamaica, aducând peste 10 grame de marijuana în țară! Polițiștii de la Vama Sculeni l-au „mirosit” pe tânărul moldovean

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A vrut să se simtă ca în Jamaica aducând peste 10 grame de marijuana în țară Polițiștii de la Vama Sculeni l-au mirosit pe tânărul moldovean
Un tânăr de 19 ani este bănuit că a încercat să intre în România cu substanțe interzise

Un bărbat din Republica Moldova a vrut să intre în România cu peste 10 grame de marijuana. Acesta s-a prezentat la Vama Sculeni ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, sperând că polițiștii nu vor observa ce ascunde în bagaje. Din păcate pentru el, agenții de frontieră l-au „mirosit” și au găsit, în urma controlului, substanța interzisă

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost prins la vamă cu peste 10 grame de marijuana. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni i-au controlat bagajele și au găsit un pachet care le-a trezit suspiciuni. La o cercetare mai amănunțită, oamenilor legii li s-a întărit bănuiala că în geanta individului se afla o substanță interzisă de lege. Acum se desfășoară o anchetă în cazul tânărului.

un pachet de marijuana desfacut
Tânărul moldovean ar fi achiziționat marijuana dintr-un club

Peste 10 grame de marijuana depistate la un călător în Vama Sculeni

un pachet de marijuana desfacut
Bărbatul intenționa să folosească substanța pentru consum propriu

Polițiștii de frontieră din cadrul Vămii Sculeni au cerut socoteală unui tânăr care voia să intre în România, având substanțe interzise asupra sa. Aceștia au controlat bagajele cetățeanului moldovean și au găsit, fiind sigilate într-un pachet, 10,63 grame de substanță presupusă a fi marijuana.

„În data de 19 august 2022, în jurul orei 10:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un bărbat cu cetățenia Republicii Moldova, în vârstă de 19 ani. În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă în interiorul genții personale, într-o hârtie acoperită cu bandă adezivă, cantitatea de 10,63 grame de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, Denis Mihaela Lazăr.

Tânărul nu a reușit să scape nedepistat cu substanța despre a cărei deținere știa că este interzisă.

un politist care pune catuse pe maini unei persoane
Cetățeanul moldovean este, acum, cercetat în cadrul unui dosar penal

Moldoveanul a cumpărat „marfa” dintr-un club

Vama Sculeni
Individul a fost controlat de polițiștii de la Vama Sculeni, unde a fost prins cu o substanță care ar face parte din categoria drogurilor

După ce l-au prins cu mâța în sac, personalul de la punctul de frontieră l-a întrebat pe tânărul din Republica Moldova de unde a făcut rost de cele peste 10 grame de marijuana. Acesta le-a răspuns că a cumpărat „marfa” dintr-un club și că intenționa să o folosească pentru consum propriu. În orice caz, cantitatea este semnificativă pentru consum pe cont propriu.

Substanța a fost ridicată de oamenii legii și este analizată în laborator pentru a se confirma că aceasta este, într-adevăr, marijuana, chiar dacă semnele sunt evidente.

„Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept, şi deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, a precizat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași.

Acum se desfășoară o anchetă în ceea ce-l privește pe individ, fiind suspectat de infracțiunile de tentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept, și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, după ce ar fi încercat să intre în țară cu peste 10 grame de marijuana.

Adauga un comentariu