Local

Abonamentele CTP ale elevilor din Zona Metropolitană vor fi decontate de către Primării

Publicat: 16 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Abonamentele CTP ale elevilor din Zona Metropolitană vor fi decontate de către Primării
Modificări privind eliberarea abonamentelor pentru elevii din judeţul Iaşi care învaţă în altă localitate

Elevii din judeţul Iaşi care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu și plătesc la CTP, vor primi bani înapoi de la şcoală, pentru decontarea transportului la nivelul Zonei metropolitane, însă doar dacă părinţii vor depune o cerere.

Cererea va fi depusă la unitatea de învăţământ, în care vor preciza, cu acte doveditoare, distanţa dintre casă şi şcoală.

„Avem două categorii de elevi. Cea a elevilor care locuiesc şi învaţă în aceeaşi localitate. Ei vor primi gratuitatea oferită de fiecare primărie. La municipiul Iași va fi ca şi până acum, cei care locuiesc în municipiul Iaşi. În cele 10 primării urmează să se deplaseze copilul, lună de lună, cu carnetul de elev şi copie după buletin. Gratuitatea este dată de primărie. Pentru acel abonament local de 150 de lei.

A doua categorie, pentru elevii care fac naveta, se alocă acele sume forfetare care sunt date de guvern, copiii trebuie să facă o cerere la şcoală, până pe data de 20, pentru luna următoare. Deci până pe 20 ianuarie trebuie să facă cerere pentru a primi banii pe februarie. Banii se dau în avans. Valoarea abonamentului metropolitan este de 200 de lei. Ei vor primi aceşti bani şi vor putea cumpăra abonamente”, a transmis Eduard Boz, directorul executiv al AMPTI.

Comentarii
Adauga un comentariu