International

Abuz în Hong Kong după ce poliţiştii au arestat cinci directori ai unei publicaţii pro-democrație – FOTO

Publicat: 17 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Abuz în Hong Kong după ce poliţiştii au arestat cinci directori ai unei publicaţii pro-democrație - FOTO
Abuz în Hong Kong după ce poliţiştii au arestat cinci directori ai unei publicaţii pro-democratie

Conflictul din Hong Kong este departe de a se încheia. Un abuz uriaş s-a produs în centrul economic asiatic unde cinci directori ai unei publicaţii pro-democratie au fost pur şi simplu arestaţi de poliţişti.

Printre directorii arestaţi se regăseşte şi redactorul-șef Ryan Law. Oamenii legii au justificat gestul prin baza legii securităţii naţionale.

Publicaţia susţine fără rezerve mişcarea pro-democratie din Hong Kong

Arestarea celor cinci directori de la Apple Daily vine în contextul în care publicaţia cu pricina susţine fără rezerve mişcările pro-democratie din Hong Kong. Poliţiştii în schim au explicat faptul că cele cinci personaje au fost arestate pentru că ar fi colaborat cu o țară străină sau cu elemente care ar putea pune în pericol siguranţa naţională:

” Pentru colaborare cu o ţară străină sau cu elemente externe pentru a pune în pericol securitatea naţională”.

O sursă de poliţie a confirmat pentru AFP că toţi cei cinci erau directori ai Next Digital, compania-mamă a Apple Daily. Apple Daily a anunțat că editorul Ryan Law se numără printre cei arestaţi. În înregistrările postate pe Facebook, ofiţerii puteau fi văzuţi înconjurând complexul şi mergând prin clădire. Proprietarul miliardar al Apple Daily, Jimmy Lai, a fost acuzat de complicitate, după un raid din august anul trecut.

În prezent, el execută mai multe pedepse cu închisoarea pentru că a participat la diferite proteste pro-democraţie care au zguduit Hong Kong-ul în urmă cu doi ani.

Hong Kong sub semnul protestelor

Protestele din Hong Kong par departe de a se fi încheiat. Vă aducem aminte faptul că statul asiatic se află sub administraţie a Beijingului. Hong Kong are statut privilegiat dar China este cea care decide de facto lucrurile. Hong Kong este centrul economic al Asiei fiind o emblemă a economiei comuniste.

Totuşi, în urmă cu mai mult timp, locuitorii Hong Kong-ului au cerut autonomie completă iar acest lucru a strârnit furia comuniştilor care au înăbuşit revoltele stradale.

Hong Kong a revenit sub tutela Chinei în 1997, după ce a fost controlat de Marea Britanie. În formula „o ţară, două sisteme”, Hong Kong se bucura de mai multe libertăţi decât China.

China neagă acuzaţiile că ar fi intervenit în problemele interne ale Hong Kong-ului. A criticat protestele şi a avertizat că acestea vor afecta economia. În cazul în care nu se vor încheia, China a precizat că ar putea folosi forţa.

Sub numele de „Mişcarea Umbrelelor”, protestele din Hong Kong, începute în 2019 din cauza proiectului de lege privind extrădarea în China a celor condamnaţi, au evoluat şi, după ce propunerea a fost suspendată, sute de mii de oameni cer acum o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.

Adauga un comentariu