Stiri si curiozitati

Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor. Ce rugăciuni să rostească părinții pentru ocrotirea și binecuvântarea copiilor

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor. Ce rugăciuni să rostească părinții pentru ocrotirea și binecuvântarea copiilor
Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor se rostește de către părinți cât mai des cu putință pentru binecuvântarea copiilor, sănătate și ajutor divin.

Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor se citește cât mai des cu putință pentru sănătatea și protecția celor mici. Pentru a fi feriți de rele și suferințe toți ai casei, părinții spun zilnic câteva rugi tămăduitoare și făcătoare de minuni. Iată ce rugăciuni să rostească părinții pentru ocrotirea și binecuvântarea copiilor.

Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor, vindecător și de grabnic ajutor

Pentru ocrotirea celor mici și îndepărtarea tuturor relelor lumești, părinții rostesc zilnic rugăciuni făcătoare de minuni și tămăduitoare. De mare folos pentru binecuvântarea copiilor și alinarea tuturor suferințelor este Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor. Acesta se citește zilnic pentru sănătate, liniște sufletească și ajutor divin.

,,O, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, care ai ascultat de atâtea ori dumnezeieştile învăţături pe care le-a propovăduit Preaiubitul tău Fiu, ajută-i pe toţi părinţii binecredincioşi, ca şi pe toţi cei care au grijă de creşterea sufletească şi trupească a copiilor, să priceapă cuvintele pline de putere ale Sfintei Scripturi, ca să se poată ruga ţie: Povăţuieşte copiii, Preasfântă Fecioară, arătându-te Maică a celor care te cinstesc!

Nu poate limba omenească să spună cuvinte mai minunate decât cele pe care le-a rostit Fiul tău, cuvinte care strălucesc ca nişte făclii ale Evangheliei. Ca să îndrăgească aceste cuvinte, o, Născătoare de Dumnezeu, acoperă-i cu harul tău pe copii şi pe cei care se roagă ţie pentru ei.

O, Preasfântă Fecioară, roagă-L pe Iubitorul de oameni Dumnezeu să trimită peste copii darurile Duhului Sfânt: duhul înţelepciunii, duhul înţelegerii, duhul sfatului, duhul puterii, duhul cunoştinţei, duhul temerii de Dumnezeu şi duhul bunei-credinţe, ca să te cinstească şi să cânte împreună cu noi: Aliluia!

O, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, care te-ai arătat făcătoare de minuni pentru a-i ajuta pe cei ce au alergat la tine, acoperă-i cu sfântul tău acoperământ pe copiii pentru care ne rugăm să meargă pe calea mântuirii, ca să cântăm împreună cu Sfinţii: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist făcător de minuni și de grabnic ajutor, putem citi cât mai des cu putință și acatiste pentru sănătate, liniște în familie și spor în toate. La vreme de necaz și suferință trupească sau sufletească putem rosti și rugăciuni la diferite trebuințe. Acestea îl ajută pe cel greu încercat de probleme să își păstreze credința statornică și să nu fie copleșit de disperare și deznădejde.

Cea mai puternică rugăciune a părinților pentru copii

Pentru sănătatea copiilor și ajutor divin, părinții rostesc în fiecare zi rugăciuni tămăduitoare și făcătoare de minuni. Rugăciunile părinților pentru copiii lor au o putere vindecătoare deosebită. Acestea se spun cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor, liniște sufletească, protecție divină și spor în toate.

,,Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu înțelepciunea Ta ai zidit pe om din țărână și ai suflat în fața lui suflare de viață și, binecuvântându-l, ai zis: creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul,- iar la Cana Galileii, prin Unul-Născut Fiul Tău, ai binecuvântat nunta și deci nașterea de fii, cu multă umilință rog marea Ta bunătate, ca neîncetat să reverși harul Tău și să Te milostivești asupra copiilor mei, pe care ai binevoit să mi-i dăruiești. Umple-i de înțelepciune și pricepere. Apără-i de toate cursele vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Poruncește îngerilor tăi ca totdeauna să le fie călăuze și povățuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea să Te poată lăuda și preamări în veci. Amin.”

Acatistul Maicii Domnului Povățuitoarea Copiilor se rostește de către părinți cât mai des cu putință pentru binecuvântarea copiilor, sănătate și ajutor divin. Acest acatist este făcător de minuni și aducător de liniște sufletească, armonie în familie și spor în casă.

Adauga un comentariu