Stiri si curiozitati

Acatiste pentru sănătate. Ce rugăciuni să rostești pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor

Publicat: 02 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatiste pentru sănătate. Ce rugăciuni să rostești pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor
La vreme de necaz și suferință trupească sau sufletească putem citi acatiste pentru sănătate și rugăciuni vindecătoare.

La vreme de grea suferință trupească sau sufletească este bine să citim acatiste pentru sănătate. Acestea sunt tămăduitoare și făcătoare de minuni pentru cel care le citește cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor.

Acatiste pentru sănătate, tămăduitoare și de grabnic ajutor

Atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate, cu suferințe trupești, dar și cu dureri sufletești putem citi câteva acatiste pentru sănătate. Acestea au o forță vindecătoare deosebită și sunt de grabnic ajutor în cele mai grele momente.

Este binecunoscut faptul că rugăciunile reprezintă o cale de comunicare cu divinitatea și îl ajută pe cel în suferință să treacă mai ușor peste necazuri. Atunci când suntem copleșiți de deznădeje și avem sufletul împovărat de griji putem rosti o rugăciune pentru liniștea sufletului.

Pentru vindecarea tuturor bolilor și îndepărtarea relelor putem citi cât mai des cu putință acatiste pentru sănătate.

,,Miluiește-l, Iubitorule de oameni, pe robul Tău care pătimește, arătându-i milă Ta cea nemăsurată. Dă-i lui putere să se ridice din patul durerii și să se roage Ție împreună cu noi, cei cu sufletele slăbite de patimi, dar însetate de tămăduirea Ta: Iisuse preadulce, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, miluiește-ne!

Doamne, Cel ce ai zis că nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi, primind smerita noastră rugăciune care se aduce Ție cu zdrobire de inimă, vino cu puterea Ta cea tămăduitoare și alina durerile robului Tău care se află în mare suferință.

Dacă s-ar ridica încercările nu am putea merge pe calea mântuirii și porțile raiului ni s-ar închide. Pentru aceasta, atunci când Domnul îngăduie să vină asupra noastră felurite suferințe, să căutăm a vedea în ele lucrarea Sa cea curățitoare și să Îi mulțumim că ne poartă de grijă, cântându-I cu evlavie: Aliluia!

Îți înălțăm rugăciuni, Doamne, nu numai pentru cei de aproape ai noștri, ci și pentru toți bolnavii pentru care nu are cine să se roage și pentru toți cei apăsați de singurătate. Dăruiește-le lor mila Ta, Preabunule Doamne, dăruiește-le să cunoască puterea Ta și să simtă prezența Ta cea sfântă, ca izbăvindu-se de amărăciune să Îți cânte: Aliluia!”

La vreme de boală și durere putem citi și Acatistul Sf. Duh pentru vindecare. Acesta se citește împreună cu câteva rugăciuni de mulțumire și preaslăvire a divinității.

Cum să te rogi pentru alinarea tuturor suferințelor

Rugăciunile sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită și sunt de mare ajutor pentru cel greu încercat de probleme. De aceea, la vreme de necaz și disperare putem rosti câteva rugăciuni făcătoare de minuni pentru vindecarea bolilor și alinarea suferințelor trupești sau sufletești.

Putem rosti cât mai des cu putință o rugăciune pentru sănătate căre Mântuitorul Iisus Hristos pentru izbăvire de boală.

,,Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta, Te rog îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor.”

De asemenea, putem rosti în fiecare zi și o rugăciune pentru sănătate către Maica Domnului.

„Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi.

Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!”

La vreme de necaz și suferință trupească sau sufletească putem citi acatiste pentru sănătate și rugăciuni vindecătoare. Acestea sunt de grabnic ajutor în cele mai grele momente, atunci când suntem copleșiți de durere și deznădejde.

Adauga un comentariu